Kosár: még üres a kosarad
Főoldal » Hírek » Új REVO logó és lejátszó(k)

Új REVO logó és lejátszó(k)

2013. október 16.  4:00
|

Szeptember végén, közel 10 év után megújult a REVO logója. A skót cég azt az alkalmat ragadta meg a változtatásra, hogy a következő hetekben, hónapokban több új lejátszót is piacra fog dobni. És igen, közel egy héttel később – pár nappal ezelőtt – megérkezett egy új termékcsalád első tagja SuperConnect néven. Retró dizájn, high-tech belső...

Az új logóval kapcsolatosan szerintünk bizonyosan elmondható, hogy egyszerűbb, elegánsabb, letisztultabb, és főleg jobban olvasható lett, mint a régi. De persze, kinek milyen az ízlése. Ilyen volt, ilyen lett:

 

 

A modernség mostanában egyre több helyen a fenti tulajdonságok formájában testesül meg, elég ha csak az Apple iOS 7 operációs rendszer megújult kezelőfelületére gondolunk. Nekünk bejön.

A most bejelentett SuperConnect modell egy két készülékből álló új termékcsalád nagyobbik tagja. A kisebb SuperSignal később érkezik, és számunkra nem lesz izgalmas, mivel csak FM, DAB/DAB+ és Bluetooth funkciókkal fog rendelkezni, hálózati zenelejátszóként, webrádióként nem lesz  használható. Nézzük azonban most a hamarosan kapható SuperConnect-et, amely így elsőre pillantásra igen csak nagy hasonlóságot mutat a világosabb színű REVO Heritage G2 készülékkel:

 

Az amerikaidió-fából készült keret, az alumínium hangszórórács, a jobb oldali tekerős hangerőgomb és a nagy méretű, csak bekapcsolva látható OLED-kijelző szinte pontosan ilyen a Heritage G2-n is. A SuperConnect azonban minden kiterjedésében nagyobb egy kicsit: 270×180×120 mm, de súlya is 1 kg-mal több (2,85 kg).

Bár iPod/iPhone dokkolóval nem rendelkezik, de a manapság egyre népszerűbb Bluetooth csatlakozási lehetőség – ilyen eddig csak a REVO AXiS XS-ben volt – megjelent a SuperConnect-ben is. Ráadásul a legújabb aptX audió kodeket is támogatja a lejátszó Bluetooth módban, így akár a CD-nél jobb minőségű zene fogadására is alkalmas.

Hogy a lehető legjobban szólaljon meg a SuperConnect-re streamelt zene, D-osztályú digitális erősítője a Heritage G2-ben lévő 7 wattos teljesítményűvel szemben itt már 15 wattos. Ez a hordozható rádióhoz képest igen komoly erejű végfok a REVO K2-nél megismert Balanced Mode Radiator™ elven működő 89 mm-es hangszórót hajt meg (a Heritage G2 esetében 76 mm-es a hangszóró). Ha sztereó hangot szeretnénk kicsalni a SuperConnect-ből, akkor itt is az előlapi fülhallgató-csatlakozó, vagy a hátlapi analóg RCA, illetve digitális optikai kimenet használható.

A SuperConnect – a gyári termékoldal szerint legalább is – nem távirányítható a REVO iOS alkalmazásával a RadioControl-lal. Arról még nincs információnk, hogy a Synology NAS-ok Audio Station alkalmazásában megjelenik-e a rádió, mint DLNA-renderer eszköz. Ha ez a funkció működik, akkor a Synology DS Audio app gyakorlatilag megoldja az okostelefonos (iOS, Android, Windows Phone) távirányítást a Synology-tulajok számára. A hagyományos infra távirányító azonban teljesen új, nem is hasonlít a Heritage G2 és K2 hitelkártya-szerű távvezérlőjéhez. Bár kevesebb gombot tartalmaz, de azok hagyományos nyomógombok (nem fóliabillentyűk), modern „dobozban”.

A REVO gyári oldalán látható új logó végén lévő pötty ideiglenes zöld színe arra utal, hogy a most debütáló SuperConnect-en már elérhető a világ egyik legnépszerűbb online zeneszolgáltatása, a Spotify is. Ez a szolgáltatás 2013. decembere óta már Magyarországról is elérhető!

A SuperConnect várhatóan 1–2 héten belül felkerül webshopunk Zenelejátszók kategóriájába és rendelhetővé válik. Ára kb. annyi lesz, mint a Heritage G2 modelleké, azaz valamivel 90 ezer forint alatt lehet majd megvásárolni a DAB/DAB+/FM/internetrádiók hallgatására, valamint wifi- és Bluetooth-hálózaton keresztüli zenelejátszásra képes újdonságot.

Aktuális REVO-kínálatunk a webshopban: link...


Címkék:   REVO   SuperConnect   zenelejátszó   aptX   Bluetooth   Spotify   Heritage G2   FM   DAB  

Hozzászólások Új hozzászólás írásához be kell jelentkezned. Ha még nem regisztráltál, itt tedd meg!

.. total-email-bookaszpem.istvan@stardust.hu