Denon Home 350 (fehér)
 • Denon Home 350 (fehér)
 • Denon Home 350 (fehér)
 • Denon Home 350 (fehér)
 • Denon Home 350 (fehér)
 • Denon Home 350 (fehér)
 • Denon Home 350 (fehér)
 • Denon Home 350 (fehér)

Denon Home 350 (fehér)

Wifi/ethernet/USB/Bluetooth/AUX zenelejátszó

279 990 Ft Denon
Garancia: 2+1 év
Elérhető: 3-5 nap

Ezeket is nézd meg:

A korábbi HEOS márkanév után ismét DENON logóval készülnek a Denon hálózati zenelejátszói. A termékcsalád elnevezése „Home” lett, és 2021. nyarán 3 modellt kínál – a Denon Home 350 a legnagyobb típus. A HEOS elnevezés megmaradt a saját protokoll számára, amely alapján működik a hálózati zenelejátszás, streamelés, immár akár 24-bit/192 kHz-es, de még DSD zenefájlok esetében is. A HEOS termékekkel több év alatt megszerzett tapasztalatot a Denon Home hasznosítja mostantól, így megmaradtak az olyan extra funkciók is, mint a két hangszóró sztereó párba kapcsolása, vagy a hangprojektor (Home Sound Bar 550) és mélynyomó (DSW-H1) csatlakoztatásával 5.1-es házimozi-hangrendszerré való bővíthetőség lehetősége, vagy éppen az Apple AirPlay 2 lejátszás.

 

A Denon Home 350 a termékcsalád legkomolyabb hálózati zenelejátszója, 3-utas sztereó hangrendszerrel. Két darab 19 mm átmérőjű magas- és két 50 mm-es közép- mellett két 165 mm-es mélysugárzót is tartalmaz, összesen így 6 erősítőcsatornája van.

A lejátszó tetején található kezelőgombok érintésre működnek és közelségérzékelővel rendelkeznek: csak akkor jelennek meg – a bekapcsoló háttérvilágításuknak köszönhetően –, amikor fölöttük van a kezünk. A hangerő szabályzása, a Lejátszás/szünet és az előző/következő szám funkciók mellett (mindez összesen 3 gombbal működtethető) tovább 6 gyors gombot (pl. kedvenc webrádióink indításához vagy zenei forrás kiválasztásához) találunk itt, minden mást a HEOS mobilalkalmazásból tudunk vezérleni. Lejátszható fájlformátumok, mintavételezési frekvenciák és felbontások:

 • DFF, DSF (DSDIFF, DSF): 2,8/5,6 MHz, 1 bit
 • FLAC: 44,1/48/88,2/96/176,4/192 kHz, 16 és 24 bit
 • M4A (ALAC): 44,1/48/88,2/96/176,4/192 kHz, 16 és 24 bit
 • WAV (PCM): 32/44,1/48/88,2/96/176,4/192 kHz, 16 és 24 bit
 • MP3 (MPEG-1 Audio Layer 3 CBR/VBR): 32/44,1/48 kHz, 16 bit, 32–320 kbit/s
 • M4A, AAC (AAC-LC): 32/44,1/48 kHz, 16 bit, 48–320 kbit/s
 • WMA (WMA9 CBR): 32/44,1/48 kHz, 16 bit, 48–192 kbit/s

Ahogy egy modern hálózati zenelejátszótól manapság elvárható, a kompatibilis zenefájlokat (el tudja érni számítógépünkről vagy NAS-unkról (DLNA-n keresztül), de akár USB-ről is, mivel minden Denon Home lejátszó rendelkezik USB-porttal is, háttértár csatlakoztatásához. Ráadásul – mivel multiroom hangrendszerről van szó –, ha több lejátszónk is van a lakásban, minden, melyikhez csatlakoztattunk pl. egy USB-s pendrive-ot, az azon található zenefájlok bárhol lejátszhatóak. A hálózati kapcsolat lehet kábeles (ethernet) vagy Wi-Fi is, utóbbi akár 5 GHz-es, 802.11ac szabványú is, így a 24-bites, 192 kHz-es vagy épp DSD zenefájlok zökkenőmentes lejátszása sem lehet akadály.

Ha már a számítógép-hálózatunkon keresztül játszik le a Denon Home, természetesen az interneten elérhető prémium zenei szolgáltatásokat is élvezhetjük a segítségével. Jelenleg az alábbi ingyenes és/vagy fizetős tartalmak használhatóak (földrajzi régiótól függően):

 • Spotify
 • TIDAL
 • Amazon Music
 • TuneIn
 • Deezer
 • Napster
 • SoundCloud

 A fentieken túl további lehetőségeink is vannak arra, hogy megszólaltassuk a lejátszónkat:

 • Bluetooth: normál Bluetooth hangszóróként működik azok számára, akik így szeretnének rá zenét streamelni, és megelégednek a Bluetooth veszteségesen tömörített hangminőségével, mivel a Bluetooth aptX sajnos nem támogatott.
 • Apple számítógépekről, iOS mobilokról az AirPlay 2 protokollon keresztül is streamelhetünk a Denon Home lejátszókra, akár többre is szinkronban.
 • A Home 350 hátlapján található AUX csatlakozóra tetszés szerinti analóg hangforrás (pl. CD-lejátszó, TV, mobil) csatlakoztatható egy 3,5 mm-es sztereó jack kábel segítségével, és ez a forrás is lejátszóható multiroom rendszerünk bármely vagy akár mindegyik HEOS-kompatibilis lejátszóján.
 • A Home 350 mint DLNA media renderer eszköz is elérhető a hálózatunkon, így DLNA-t használó alkalmazások is közvetlenül használhatják (pl. Synology Audio Station).

Természetesen, mi az javasoljuk, hogy egy (Synology) NAS-on tároljuk a zenefájljainkat is, és onnan játsszuk le őket, legyen szó bármilyen hálózati zenelejátszóról (HEOS/Denon/Marantz, Sonos, iEast, REVO, Imperial, stb.)!

Otthonunkban, otthoni számítógép-hálózatunkon számos HEOS-kompatibilis lejátszó működhet, szobánként akár több is. Utóbbi felállásnak akkor van értelme, ha pl. sztereó hangfalpárként szeretnénk élvezni a Home 350-et. Bár ez a modell már önmagában is sztereó hangot sugároz, az igazi térérzet érdekében egy párat is elhelyezhetünk a helyiségben. A HEOS alkalmazásban egyetlen kattintással sztereó párba kapcsolható két Home 250 is, és ettől kezdve az éppen lejátszott forrás bal csatornája csak az egyik, jobb csatornája csak a másik hangszóróhoz jut el. Ha sztereó hangzás is kevés, mert mondjuk házimozinkban 5.1-es hangzást szeretnénk létrehozni zenelejátszóink segítségével, akkor akár 6-csatornás, Dolby Atmos-t is megszólaltató konfiguráció is kialakítható pl. egy pár Home 250 hangszóró, egy Denon Home Sound Bar 550 hangprojektor és a Denon DSW-1H mélynyomó összerendelésével a HEOS alkalmazáson belül. Egy ilyen konfigurációnak azonban csak ott látjuk létjogosultságát, ahol pl. nincs lehetőség normál méretű, kábelesen csatlakozó hangfalak és valódi házimozi-erősítő használatára, mivel sem árban, sem hangzásban, sem szolgáltatások terén nem versenyképes a Denon Home rendszerből létrehozott házimozi (ahogy a konkurens SONOS hasonló megoldása sem).

A Denon első HEOS elnevezésű termékei 2014-ben jelentek meg (lást első hírünket velük kapcsolatban ITT). Az azóta eltelt 7 évben sokat fejlődtek és világszerte népszerűvé váltak. A Denon is beletanult a hálózati zenelejátszásba, és meghatározó szereplő lett ezen a piacon is. Óriási előnye sok más, csak hálózati lejátszót gyártóval szemben az, hogy ők nem a számítástechnikai iparból, hanem a Hi-Fi és High-End audio világból érkeztek, bárkinél több tapasztal a hangszórók, hangfalak gyártásában, akusztikában. Nem mellesleg, piacvezetők a házimozi-erősítők, kompakt hangrendszerek terén is, így ezen termékeikbe is könnyedén integrálhatták a HEOS funkciókat. Jelenleg a Denon/Marantz márkák valamennyi házimozi-erősítője egyben HEOS lejátszó is, így aki ilyennel rendelkezik, jó eséllyel nem más gyártó multiroom lejátszóit választja, hanem a meglévő erősítővel egy rendszerbe integrálható zenelejátszókat, amiket a Denon Home termékcsalád is kínál.

Ha okosotthonunkba szeretnénk integrálni a Denon Home lejátszóit, ennek sincs semmi akadálya. Alaphelyzetben kompatibilisek az Amazon Alexa és a Google Assistant hangvezérléssel, de szinte minden ismertebb okosotthon-vezérlőközpont is rendelkezik HEOS bővítménnyel, illetve megoldható a lejátszók hálózaton keresztüli vezérlése, beleértve olyan funkciókat is, mint amikor a lakás vezérlőközpontja közül információkat a zenelejátszókat használva – akár magyarul is.

A Home 350 hangszórók elő vannak készítve a falra szereléshez is, az aljukon található csavarhelynek köszönhetően, illetve a Denon által gyártott Home 350 Wallmount fali konzol által. De a Home 350 Stand állvány segítségével földre is állíthatóak, és fülmagasságban használhatóak. 

 A Denon Home 350 egyéb fontos paraméterei:

 • Áramfogyasztás max./alvó állapot: 37/0,4 W
 • Ethernet: 10/100 Mbit
 • Wi-Fi: 802.11b/g/n 2,4 GHz, 802.11a/n/ac 5 GHz
 • Bluetooth: 3.0
 • Fizikai méretek: 380×225×180 mm
 • Tömeg: 6,3 kg
 • Működési hőmérséklet: 5–35 ºC

FIGYELEM! A +2 év garancia csak a termék vásárlását követő 30 napon belül megtörtént regisztrációval szerezhető meg!

 

Termék magyar weboldala: link...
Angol nyelvű adatlap: link...
HEOS távvezérlő app Androidra: link...
HEOS app iOS-re: link...
Regisztráció a +2 év garanciához: link...

Kapcsolódó/ajánlott termékek a webshopban:

» Denon Home 350 (fekete) – Wifi/ethernet/USB/Bluetooth/AUX zenelejátszó
» Denon Home Sound Bar 550 – Wifi/ethernet/USB/Bluetooth/AUX zenelejátszó

Jelmagyarázat:

igen igen
nem nem
talán opcionális/nincs adat
Audio tulajdonságok

igen  MP3 stream
igen  AAC stream
igen  MP3
nem  AC3
nem  DTS
nem  Dolby Digital Plus
nem  Dolby TrueHD, Dolby Atmos
nem  DTS-HD
nem  Auro-3D
nem  M3U playlist kezelése
nem  PLS playlist kezelése
nem  CUE playlist kezelése
igen  Apple AirPlay kompatibilitás
igen  AAC
nem  OGG/Vorbis
igen  Apple Lossless (ALAC)
igen  FLAC
igen  WAV
igen  DSD
igen  WMA 9
nem  WMA 9 DRM 10
igen  Podcast
nem  FM-rádió
nem  DAB/DAB+ rádió
nem  Audio CD lejátszása


Hálózati tulajdonságok

igen  Wi-Fi 3 (802.11g)
igen  Wi-Fi 4 (802.11n)
igen  Wi-Fi 5 (802.11ac)
nem  Wi-Fi 6 (802.11ax)
igen  Ethernet 100 Mbit/s
nem  Ethernet Gigabit
nem  Ethernet 10Gbit
nem  Wake-on-LAN
igen  Internet rádió vétele
igen  DLNA
igen  Bluetooth kapcsolat
nem  Bluetooth aptX
nem  Z-Wave
nem  Torrent kliens


Kijelző, kezelőgombok, távvezérlés

igen  ID-TAG olvasás
nem  Dalszöveg megjelenítése (.lrc)
igen  Album borítójának megjelenítése
nem  Szöveges kijelző (alfanumerikus)
nem  Színes kijelző (grafikus)
nem  Beépített jukebox
nem  Infra távvezérlő
nem  Rádiós távvezérlő
igen  Saját készülékgombok
nem  Billentyűzet csatlakoztatható


Csatlakozók

nem  fejhallgató-kimenet
nem  Sztereó RCA
nem  5.1-es RCA
nem  7.1-es RCA
nem  Szimmetrikus XLR-kimenetek
nem  S-videó
nem  HDMI 1.2
nem  HDMI 1.3
nem  HDMI 1.4
nem  HDMI 2.x
nem  Kompozit videó
nem  Komponens videó
nem  Scart csatlakozó
nem  VGA csatlakozó
nem  DisplayPort csatlakozó
nem  Toslink (optikai) digitális
nem  Koaxiális digitális
igen  Belső wifi-antenna
nem  Külső wifi-antenna
nem  DVB-T antennabemenet
nem  DVB-C antennabemenet
igen  RJ-45 csatlakozó
nem  Dupla RJ-45 csatlakozó
nem  4 darab RJ-45 csatlakozó
nem  10 Gbites csatlakozó
nem  Dupla 10 Gbites csatlakozó
nem  Belső SATA csatlakozó
nem  Külső eSATA csatlakozó
nem  Külső mini SAS csatlakozó
nem  Thunderbolt csatlakozó
nem  Thunderbolt 2 csatlakozó
nem  Thunderbolt 3 csatlakozó
nem  Bővítőegység-csatlakozó
nem  FireWire 400-as csatlakozó
nem  FireWire 800-as csatlakozó
nem  USB 1.x csatlakozó
igen  USB 2.0 csatlakozó
nem  USB 3.0 csatlakozó
nem  USB 3.1 csatlakozó
nem  FAT 16 fájlrendszer kezelése
igen  FAT 32 fájlrendszer kezelése
nem  ExFAT fájlrendszer kezelése
igen  NTFS fájlrendszer kezelése
nem  Ext2/3/4 fájlrendszer kezelése
nem  HFS+ fájlrendszer kezelése
nem  Külső tápegység
igen  Belső tápegység
nem  Dupla (redundáns) belső tápegység
nem  Akkumulátoros üzemeltetés
nem  iPod dock funkció
nem  Előlapi csatlakozók is
nem  SD kártyaolvasó


Szoftvertámogatás

nem  Windows program (gyári) mellékelve
nem  Windows program (nem gyári) elérhető
nem  Windows alatt program nélkül is használható
nem  Mac program (gyári) mellékelve
nem  Mac program (nem gyári) elérhető
nem  Mac alatt program nélkül is használható
nem  Linux program (gyári) mellékelve
nem  Linux program (nem gyári) elérhető
nem  Linux alatt program nélkül is használható
nem  Android használható rajta
igen  Frissíthető firmware

Az alábbi tesztek, hírek ill. tudástár cikkek jelentek meg ezzel a készülékkel vagy márkával kapcsolatban:

Hírek:
» Új családtag a Denon Home kínálatban: Home Subwoofer [2022-03-11]
» Denon Home/HEOS U26 firmware-frissítés! [2021-10-04]
» Denon Home (HEOS) akció júliusban! [2021-07-12]

Regisztrált felhasználóként feliratkozhatsz, hogy ennek a terméknek az új híreiről értesítést kapj. Regisztráció itt...
.. total-email-bookaszpem.istvan@stardust.hu