Imperial DABMAN i550 CD (fekete)
 • Imperial DABMAN i550 CD (fekete)
 • Imperial DABMAN i550 CD (fekete)
 • Imperial DABMAN i550 CD (fekete)
 • Imperial DABMAN i550 CD (fekete)
 • Imperial DABMAN i550 CD (fekete)
 • Imperial DABMAN i550 CD (fekete)
 • Imperial DABMAN i550 CD (fekete)
 • Imperial DABMAN i550 CD (fekete)
 • Imperial DABMAN i550 CD (fekete)

Imperial DABMAN i550 CD (fekete)

WEB/FM/DAB/USB/AUX/BT rádió és zenelejátszó

159 950 Ft Imperial
Garancia: 2 év
Elérhető: 2-4 hét
Windows Macintosh Linux

Ezeket is nézd meg:

Az Imperial i550 CD napjaink „Hi-Fi tornya”. Bár csak egyetlen készülékben, de mindent tartalmaz ahhoz, hogy a modern zenei forrásokat, tartalmakat megszólaltassuk, csak egy pár hangfalat kell csatlakoztatnunk az i550 CD hátlapján az erősítő kimeneteire. Hallgathatjuk a világ bármely webrádióját, a földrajzi helyünkön elérhető hagyományos (analóg) FM-rádiókat, a digitális DAB/DAB+ rádiókat (Magyarországon éppen nincs ilyen adás jelenleg), Bluetooth-os hangszóróként is használható, de hálózatunk DLNA-szervereiről vagy USB háttértárról az összes ismertebb zenefájlformátumban tárolt zenénk is lejátszható. Hallgathatunk olyan online prémium zeneszolgáltatásokat is, mint pl. a Spotify, Deezer, TIDAL, Amazon Music, stb., de, ha még lenne otthon CD-lemezünk, azt is képes fogadni a beépített lemezfiókon keresztül. Mint erősítő analóg és digitális (koax és optikai) bemenetekkel is rendelkezik – így ráköthető akár egy játékkonzol is –, de hangja akár digitálisan is továbbküldhető egy külső DAC-ra vagy még komolyabb erősítőre, ha a beépített 2×20 Wattos végfokozattal nem lennénk valamiért elégedettek.

A kisebb Imperial modellektől eltérően, a DABMAN i550 CD – csakúgy, mint a REVO-k – a Frontier Silicon platformját használja, vélhetően a VERONA 2 chipkészletre épül. Szolgáltatások terén mindent tud, amit egy modern hibrid rádiónak tudnia kell (lásd lentebb), de beépített hangszórót nem, erősítőt viszont tartalmaz. Így csak egy pár jobbféle hangfalat érdemes rácsatlakoztatni (40 Wattól fölfelé teljesítménnyel), és szinte minden zeneforrást használatunk, amelyet manapság érdemes. A számos előlapi gomb mellett a 8,13 cm átmérőjű színes TFT-kijelző, a mellékelt infra távirányító és az opcionális UNDOK mobil alkalmazás segíti az i550 CD kezelését. 

Beépített CD-lemezjátszó: Az egész készülék külsőre igen hasonlít egy hagyományos Hi-Fi toronyba tervezett CD-lemezjátszóhoz. A jobb oldali lemezfiókból azonnal látszik, hogy bizonyosan lejátszhatunk CD-lemezeket is. Nem csak gyári, de CD-R/RW lemezeket is használhatunk, és a CDDA formátum mellett MP3 fájlokat tartalmazó lemezeket is kezel a lejátszó!

FM-rádió: Hibrid rádióról lévén szó, természetesen az analóg FM-rádiók is foghatóak rajta. Ehhez egy 70 cm-es kihúzhatós botantennát, illetve – ha az i550 CD elhelyezése ennek használatát nem teszi lehetővé – egy drótantennát is kapunk. Ez az antenna egyúttal a digitális (DAB/DAB+) földfelszíni rádióadók vételéhez is használható.

DAB/DAB+ rádió: A földfelszíni digitális rádiózás világszerte igen elterjedt mára, tekintve, hogy gyakorlatilag CD-minőségű, az időjárási viszonyok által alig befolyásolható jelet továbbít, és a szabad frekvenciákon nagyságrendekkel több adó elfér egymás mellett, mint az analóg rádiózás FM sávjain. Sajnos, kb. 13 év próbaüzem után (amely Budapesten és környékén sugárzott 10–13 rádióadót jelentett) Magyarországon jelenleg nincs DAB vagy DAB+ adás, pedig pár éven belül kötelező lesz az Európai Unió egész területén átállni a digitális rádiózásra, ahogy hasonló átállás már megtörtént a televíziózásban is. Németországban közel 100 digitális rádió fogható, de Ausztriában is hasonló a helyzet, és az újabb személyautókban általában alapfelszereltség a DAB rádió is már.

Webrádió: Az Imperial i550 CD vezetékkel (ethernet) és vezeték nélkül (Wi-Fi) is képes csatlakozni az otthoni számítógéphálózatunkhoz, routerünkhöz, így az internethez. Az elérhető webrádiók rendszeresen frissülő, naprakész adatbázisát a Frontier Silicon weboldaláról veszi át, így több tízezer rádióadás hallgatható a világ minden részéről. Ha mégis találnánk egy olyan kedvenc adót, amely nem szerepel jelenleg az adatbázisban (vagy épp egy ismerősünk privát webrádióját szeretnénk hallgatni), a websoldalon történő regisztrálás után lehetőségünk van egyedi rádióstreamek URL címének rögzítésére is, amelyek ettől fogva elérhetőek lesznek az i550 CD-n is. Mindez nem csak webrádiókra, de podcast-ekre is igaz!

Hálózati zenelejátszás: Az i550 CD is képes UPnP/DLNA-szervereket felfedezni a hálózatunkon. Ha Windows-os számítógépünkön tárolt zenéinket szeretnénk elérni, a Windows Media Player 11 (vagy újabb) alkalmazás médiaszerver funkciója kiválóan kiszolgálja a készülket, de választhatunk egyéb ingyenes programok közül is, melyek Mac OS X és Linux alatt is futtathatóak. Ha Synology NAS-ról játszanánk le, a NAS gyári Médiaszerver alkalmazása hibátlanul együttműködik az Imperial rádiókkal is. A zenei fájlformátumok közül számos népszerűbb lejátszható: MP3, WMA, WAV, Real Audio, AAC, FLAC. A hangzást a magas és a mély hangok független kiemelésével/csillapításával változtathatjuk meg az Equaliser menüben. Ha Synology-ról játszunk le az i550 CD-vel, a NAS médiaszervere szinte bármilyen formátumot MP3-ra, vagy veszteségmentes WAV-ra tud átkódolni, így még olyan fájlokat is hallgathatunk, amelyeket a lejátszó egyébként nem támogat. Ráadásul, a rádió is megjelenik a Synology Audio Station-ben, mint kompatibilis hálózati lejátszó, így akár egy webböngésző, akár a Synology okostelefonos (iOS, Android, Windows Mobile) DS audio alkalmazásán keresztül tökéletesen vezérelhetjük a lejátszást!

USB-s zenelejátszás: Az előlapon csatlakoztatható USB-s háttértárról szintén lejátszhatunk MP3, WMA, WAV, Real Audio, AAC és FLAC zenefájlokat. Az USB-port max. 1A áramerősség leadására képes, így 2,5"-es merevlemezek külön tápellátás nélkül nem biztos, hogy elegendő áramot kapnak innen!

Bluetooth hangszóró: Tetszőleges mobiltelefonhoz, tablethez, számítógéphez Bluetooth hangszóróként is csatlakoztatható az i550 CD.

Erősítő: A beépített számos zenei forrás mellett lehetőségünk van külső lejátszókat (pl. játékkonzol, TV, set-top-box, stb.) is csatlakoztatni, hiszen az i550 CD hátlapján 2 digitális (mindkettő coax és optikai csatlakozókkal is el van látva) és egy analóg sztereó (RCA) hangbemenetet is találunk.

Ébresztőóra, elalvásidőzítő: Ha zenére szeretnénk ébredni, vagy zene mellett elaludni, az i550 CD ebben is remek partner. Beállítható, hogy mennyi idő múlva kapcsoljon ki (15/30/45/60 perc), és két ébresztési időpontot is meg tud jegyezni. Ébredhetünk a kikapcsoláskor utoljára játszott, vagy a kedvencek közül kijelölt internetrádióra, FM-rádióra, DAB-rádióra, CD-lemezre vagy normál csengőhangra. Az ébresztési hangerő mellett beállítható egyszeri és naponta (mindig/hétköznap/hétvégén) ismétlődő ébresztési időpont, összesen kettő is. Attól nem kell tartanunk, hogy reggel nem pontosan ébredünk, mivel a készülékünk az internetről is képes szinkronizálni az időt és a dátumot, így mindig tökéletesen pontos marad. Az i550 CD készenléti állapotában is mindig jól láthatóan mutatja az aktuális időt és dátumot, valamint az is látható a kijelzőn, hogy van-e beállított ébresztésünk.

Online zenei szolgáltatások: Az egyik legnépszerűbb online zeneszolgáltatás, a Spotify prémium szolgáltatása is elérhető az i550 CD-ről. Ezen kívül jelenleg a TIDAL, Amazon Music, Deezer, Napster és Qobuz tartalmai is elérhetőek (földrajzi régiótól függően).

A DABMAN i550 CD-n az alábbi csatlakozókat találjuk: 1 × USB2.0 (előlapon), 1 × 3,5 mm-es jack fejhallgató-kimenet (előlapon), 1 × RCA sztereó hangkimenet, 1 × RCA mélynyomó hangkimenet, 1 × koax digitális hangkimenet, 1 × optikai digitális hangkimenet, 1 x RCA sztereó hangbemenet, 2 × koax digitális hangbemenet, 2 × optikai digitális hangbemenet, 1 × RJ45 (ethernet), 2 × sztereó hangfalcsatlakozó, 1 × DC tápbemenet

Az i550 CD dobozában az alábbiakat találjuk:

 • Imperial DABMAN i550 CD készülék
 • Hálózati tápegység (21 V / 2,1 A)
 • Infra távvezérlő elemekkel
 • Kihúzható FM/DAB/DAB+ botantenna
 • Vezetékes FM/DAB/DAB+ antenna
 • Wi-Fi antenna
 • Bluetooth antenna
 • RCA-RCA kábel (1,5 méter)
 • Optikai digitális hangkábel (1,5 méter)
 • Többnyelvű kézikönyv

Az Imperial DABMAN i550 CD főbb műszaki paraméterei:

 • Fizikai méretek: 430×80×355 mm
 • Tömeg: 3,9 kg
 • Bluetooth: 5.0
 • USB: 2.0, max. 1 Amper
 • Ethernet: 10/100 Mbit/s
 • Wi-Fi: 802.11b/g/n, 2,4/5 GHz, belső antennával
 • FM-sáv: 87,5–108 MHz, külső antennával
 • DAB/DAB+ sáv: 174–240 MHz, külső antennával
 • Erősítő névleges teljesítménye: kb. 2×20 Watt
 • Tápegység: 21 VDC, 2,1 A


Gyártó weboldala: link...
Angol nyelvű adatlap: link...
Német nyelvű adatlap: link...
Többnyelvű használati utasítás: link...
UNDOK távvezérlő app Androidra: link...
UNDOK iOS-re: link...

Kapcsolódó/ajánlott termékek a webshopban:

» REVO SuperCD (dió-ezüst) – WEB/FM/DAB/Bluetooth/CD rádió és zenelejátszó
» REVO SuperSystem (Shadow Edition) – WEB/FM/DAB/USB/AUX/BT rádió és zenelejátszó

Jelmagyarázat:

igen igen
nem nem
talán opcionális/nincs adat
Audio tulajdonságok

igen  MP3 stream
igen  AAC stream
igen  MP3
nem  AC3
nem  DTS
nem  Dolby Digital Plus
nem  Dolby TrueHD, Dolby Atmos
nem  DTS-HD
nem  Auro-3D
nem  M3U playlist kezelése
nem  PLS playlist kezelése
nem  CUE playlist kezelése
nem  Apple AirPlay kompatibilitás
nem  AAC
igen  OGG/Vorbis
nem  Apple Lossless (ALAC)
igen  FLAC
igen  WAV
nem  DSD
igen  WMA 9
nincs adat  WMA 9 DRM 10
igen  Podcast
igen  FM-rádió
igen  DAB/DAB+ rádió
igen  Audio CD lejátszása


Hálózati tulajdonságok

igen  Wlan 11 Mbit/s (802.11b)
igen  Wlan 54 Mbit/s (802.11g)
igen  Wlan 300 Mbit/s (802.11n)
nem  Wlan 500+ Mbit/s (802.11ac)
igen  Ethernet 100 Mbit/s
nem  Ethernet Gigabit
nem  Ethernet 10Gbit
nem  Wake-on-LAN
igen  Internet rádió vétele
igen  UPNP AV
igen  DLNA
igen  Bluetooth kapcsolat
nem  Bluetooth aptX
nem  Z-Wave
nem  Torrent kliens


Kijelző, kezelőgombok, távvezérlés

igen  ID-TAG olvasás
nem  Dalszöveg megjelenítése (.lrc)
igen  Album borítójának megjelenítése
nem  Szöveges kijelző (alfanumerikus)
igen  Színes kijelző (grafikus)
nem  Beépített jukebox
igen  Infra távvezérlő
nincs adat  Rádiós távvezérlő
igen  Saját készülékgombok
nem  Billentyűzet csatlakoztatható


Csatlakozók

igen  fejhallgató-kimenet
nincs adat  Sztereó RCA
nem  5.1-es RCA
nem  7.1-es RCA
nem  Szimmetrikus XLR-kimenetek
nem  S-videó
nem  HDMI 1.2
nem  HDMI 1.3
nem  HDMI 1.4
nem  HDMI 2.0
nem  Kompozit videó
nem  Komponens videó
nem  Scart csatlakozó
nem  VGA csatlakozó
nem  DisplayPort csatlakozó
nem  Toslink (optikai) digitális
nem  Koaxiális digitális
nem  Belső wifi-antenna
igen  Külső wifi-antenna
nem  DVB-T antennabemenet
nem  DVB-C antennabemenet
igen  RJ-45 csatlakozó
nem  Dupla RJ-45 csatlakozó
nem  4 darab RJ-45 csatlakozó
nem  10 Gbites csatlakozó
nem  Dupla 10 Gbites csatlakozó
nem  Belső SATA csatlakozó
nem  Külső eSATA csatlakozó
nem  Külső mini SAS csatlakozó
nem  Thunderbolt csatlakozó
nem  Thunderbolt 2 csatlakozó
nem  Thunderbolt 3 csatlakozó
nem  Bővítőegység-csatlakozó
nem  FireWire 400-as csatlakozó
nem  FireWire 800-as csatlakozó
nem  USB 1.x csatlakozó
igen  USB 2.0 csatlakozó
nem  USB 3.0 csatlakozó
nem  USB 3.1 csatlakozó
igen  FAT 16 fájlrendszer kezelése
igen  FAT 32 fájlrendszer kezelése
nincs adat  ExFAT fájlrendszer kezelése
nincs adat  NTFS fájlrendszer kezelése
nincs adat  Ext2/3/4 fájlrendszer kezelése
nincs adat  HFS+ fájlrendszer kezelése
igen  Külső tápegység
nem  Belső tápegység
nem  Dupla (redundáns) belső tápegység
nem  Akkumulátoros üzemeltetés
nem  iPod dock funkció
igen  Előlapi csatlakozók is
nem  SD kártyaolvasó


Szoftvertámogatás

nem  Windows program (gyári) mellékelve
nem  Windows program (nem gyári) elérhető
igen  Windows alatt program nélkül is használható
nem  Mac program (gyári) mellékelve
nem  Mac program (nem gyári) elérhető
igen  Mac alatt program nélkül is használható
nem  Linux program (gyári) mellékelve
nem  Linux program (nem gyári) elérhető
igen  Linux alatt program nélkül is használható
igen  Android használható rajta
igen  Frissíthető firmware

Az alábbi tesztek, hírek ill. tudástár cikkek jelentek meg ezzel a készülékkel vagy márkával kapcsolatban:

Hírek:
» Bemutatjuk az Imperial internetes rádiókat! [2022-06-10]

Regisztrált felhasználóként feliratkozhatsz, hogy ennek a terméknek az új híreiről értesítést kapj. Regisztráció itt...
.. total-email-bookaszpem.istvan@stardust.hu