Kosár: még üres a kosarad
Főoldal » Hírek » inXtron helyett AKiTiO

inXtron helyett AKiTiO

2014. szeptember 23.  15:51
|

Több mint 4 éve írtunk hírt arról, hogy a korábban Macpower márkanév alatt ismert és elismert külső háttértáraink ezentúl – a gyártó korábbi márkájához visszatérve – inXtron név alatt lesznek kaphatóak. Úgy látszik, a tajvaniak valamiért szükségesnek tartják időről-időre nem csak a technológiát, de az brandeket is megújítani, így a Thunderbolt-korszak megérkezésével most inXtron-ról AKiTiO-ra váltanak.


 

A fenti évszámok jelzik, hogy mikor milyen logó alatt vásárolhattuk/vásárolhatjuk meg ugyanazon gyártó – szerintünk árkategóriájában a világon a legmegbízhatóbb – termékeit. A céget az elmúlt 12 év során nem adták el, nem változott meg semmi döntően, csak a márkanevek és logók, szerencsére a minőség is a régi. Manapság azonban már nem az USB – és az elmúlt évek Macintosh-felhasználói számára még fontosabb FireWire 400/800 – interface a „menő” az igazán gyors küldő háttértárakon, hanem a Thunderbolt™, sőt a Thunderbolt™ 2!

AKiTiO Thunder Dock – FW800/USB3/eSATA adapter

 

Ahogy a fenti képen is látszik, a kínálat kibővült, immár nem csak külső háttértárházakat, de különböző Thunderbolt-os átalakítókat is kínál a tajvani cég. A Thunder Dock a legújabb számítógépeken is lehetővé teszi korábbi, FW400 és FW800 csatlakozással rendelkező perifériáink használatát, miközben két újabb USB3-as portot, és két eSATA csatlakozót is kapunk akár laptopunkra is!

 

AKiTiO Thunder2 PCIe Box – Thunderbolt 2-es PCIe bővítőkártya ház


A SONNET-hez hasonlóan az AKiTiO is kínál – de jóval olcsóbban – megoldást azoknak, akik elsősorban laptopjukhoz szeretnének bővítőkártyákat (hangkártya, digitalizáló, stb.) használni, így akár egy asztali gép képességeivel is felruházni azt. A Thunder2 PCIe Box egy darab félhosszú, teljes magasságú és akár dupla vastagságú PCIe kártyát fogad (kompatibilis kártyák listája ITT), és Thunderbolt 2-es portján (akár 20 Gbps sebességgel) teszi elérhetővé azt a számítógép számára.

 

AKiTiO Thunder2 Quad – Thunderbolt 2-es 4-lemezes 3,5/2,5"-es HDD/SSD ház

 

A Thunder2 Quad jelenleg az AKiTiO legnagyobb kapacitású (a jelenleg elérhető SDD-kkel akár 4 TB-os, HDD-kkel akár 32 TB-os) és leggyorsabb külső háza. Thunderbolt 2-es csatlakozáson keresztül SSD-kkel a Mac OS X szoftveres RAID0 rendszerében használva 1,3 GByte/másodperc körüli lehet a külső lemeztömbünk írási és olvasási sebessége is! Mivel két csatlakozóval is rendelkezik, több Thunderbolt-os eszköz láncba fűzhető rajta keresztül, nem foglalja le magának kizárólagosan a számítógép portját.

AKiTiO Neutrino Thunder Duo – 2-lemezes 2,5"-es Thunderbolt ház


Két darab 2,5"-es HDD vagy SSD szerelhető a Neutrino Thunder Duo-ba, melyek akár szoftveresen RAID-be is fűzhetőek. Mac OS X alatt RAID0 mellett így akár 725 MB/másodperces olvasási és 550 MB/mp. írási sebesség is elérhető laptopunkkal, ha megfelelően gyors SSD-kez használunk. Itt is tovább van vezetve a Thunderbolt-port, így láncot alkothatnak a csatlakoztatott perifériák, akár 6 darab is.

Az AKiTiO termékeket elsősorban Apple felhasználóknak javasoljuk, főleg laptop tulajdonosoknak, ahol „magasan” a leggyorsabb külső csatlakozási mód a Thunderbolt/Thunderbolt 2 az aktuális gépeken, legyen szó külső tárhelyről vagy bármely másféle perifériáról is. inXtron márkanevű termékeinket már át is kereszteltük AKiTiO-ra, ezentúl ilyen név alatt keressétek őket!

Végül pár nemzetközi médium, akik az AKiTiO termékeit megelégedéssel tesztelték az elmúlt egy évben (több évre visszamenő felsorolás – a tesztekkel, bemutatókkal együtt – a gyártó oldalán ITT található):

 

 

Aktuális AKiTiO kínálatunk a webshopban: link...
Az AKiTiO weboldala: link...
Korábbi hírünk az inXtron névre történt váltásról: link...


Címkék:   Macpower   inXtron   AKiTiO   Thunderbolt   külső ház   SONNET  

Hozzászólások Új hozzászólás írásához be kell jelentkezned. Ha még nem regisztráltál, itt tedd meg!

.. total-email-bookaszpem.istvan@stardust.hu