Főoldal » Hírek » NBA + Verizon 5G + Goovis headset

NBA + Verizon 5G + Goovis headset

2020. december 1.  20:46
|

Amerika első számú 5G-s mobilszolgáltatója a Verizon különleges módját választotta annak, hogy demonstrálja a sajtónak 5G-s mobilhálózatának sebességét. A látványos bemutatóhoz két híres NBA-játékost kértek fel, akiknek Goovis headsetet viselve kellett valódi kosárra dobniuk!

Egy kosárlabda pattogtatása, elkapása és eldobása nem nagy kihívás egy olyan amerikai NBA-játékosnak mint pl. Bradley Beal vagy Anthony Davis, mindaddig, amíg saját szemükkel látják a labdát, annak térbeli helyzetét. Ha mindez nem élőben, hanem egy videostreamen keresztül történik – esetleg ráadásul alacsony képfrekvenciával –, akkor a legkisebb késés sem megengedhető, különben nem ott van a labda valóságban, ahol a kép szerint látszik, akkor pedig lehetetlen precízen bánni vele.

A Verizon ötlete az volt, hogy a játékosok szeme elé egy VR headsetet tesz, arra egy fullHD-s kamerát szerel. A másodpercenként 60 fullHD-s képkockát az 5G-s mobilhálózatukon keresztül továbbítják, gyakorlatilag úgy, mintha egy telefonnal élő streamet közvetítenénk másvalaki mobiljára. A hálózatról egy újabb mobil eszköz fogadta az élő „adást”, és HDMI-kimenetén keresztül egy Goovis headsetre, mint képernyőre továbbította azt: 

 

 

Egy szokásos VR-headset (még a legismertebb márkák esetén is) nem lett volna megfelelő a feladatra, mivel a kép jelentősen torzul a szélek felé, és nem is elég nagy a felbontásuk sem. A Goovis szemüvegek azonban elsősorban házimozihoz készültek (lásd pl. EZEN cikkünket a VR-headsetekről, illetve a Goovis G2-t bemutató hírünket ITT), így torzításmentes és tűéles képet – pontosabban egy 20 méternél nagyobb képátlójú virtuális vetítővásznat vagy képernyőt – mutatnak.

Ahogy a fenti videón is látszik, a teszt jól sikerült, gyakorlatilag a valósággal tökéletes szinkronban látták a vetített képet a NBA sztárok, és magabiztosan kezelték a kosárlabdát, pont úgy, mintha saját szemükkel, élőben látnák. Ahogy mondani szokás, „kérjük, odahaza senki ne ismételje meg a videóban látottakat”, a forgatáson profik vettek részt ellenőrzött körülmények között! Természetesen kosárra dobálhatunk otthon, és élvezzük a Goovis headseteket is, csak ne egyszerre! Hacsak, nem egy videójátékról van szó, hiszen mindhárom Goovis szemüveg kiválóan használható egy játékkonzollal, akár 3D-s játékokkal is, és ki ne szeretett volna még egy óriás képernyőn játszani, akkorán, amely egyetlen szobában sem férne el (hacsak így nem, virtuálisan)?

 

Aktuális Goovis-kínálatunk a webshopban: link...


Címkék:   Goovis   headset   3D   5G   virtuális valóság   házimozi   vetítővászon   NBA   Verizon  

Hozzászólások Új hozzászólás írásához be kell jelentkezned. Ha még nem regisztráltál, itt tedd meg!

.. total-email-bookaszpem.istvan@stardust.hu