Denon Home Sound Bar 550
 • Denon Home Sound Bar 550
 • Denon Home Sound Bar 550
 • Denon Home Sound Bar 550
 • Denon Home Sound Bar 550
 • Denon Home Sound Bar 550
 • Denon Home Sound Bar 550
 • Denon Home Sound Bar 550
 • Denon Home Sound Bar 550

Denon Home Sound Bar 550

Wifi/ethernet/USB/Bluetooth/AUX zenelejátszó

259 990 Ft Denon
Garancia: 2+1 év
Elérhető: 3-5 nap

Ezeket is nézd meg:

A Home Sound Bar 550 első ránézésre egy hagyományos hangprojektor azok számára, akik normál méretű hangfalakból nem akarnak vagy nem tudnak még sztereó hangzást sem a TV vagy vetítővászon körül kialakítani, a TV saját hangszóróinak ereje és/vagy minősége viszont kevés nekik. Viszont a „Home” szó a termék nevében azt sejteti, hogy a korábbi HEOS, most már Denon Home néven futó termékcsalád egyik tagjáról van szó, tehát egy hálózati zenelejátszót is kapunk a Sound Bar 550 személyében. Ha pedig 4.1-es házimozi-hangzásra lenne szükségünk, egy pár Denon Home 150, 250 vagy 350 lejátszóval és a DSW-H11 mélynyomó segítségével az is kialakítható. 5.1-es hangrendszer kiépítéséhez a Denon Home Sound Bar 550 nagyobb testvére, a DHT-S716H javasolt.

 

A Denon Home Sound Bar 550 egy sztereó hangprojektor, amely 2 darab 19 mm-es magassugárzót és 4 darab 55 mm-es mély-közép hangszórót tartalmaz. A erőteljesebb mély hangok érdekében tovább 3 darab, 50×90 mm-es passzív hangszórót is kapott. Ez a konfiguráció és a tekintélyes térfogatú készülékház (65 cm széles!) bizonyosan lényegesen jobb hangzást biztosít, mint a legtöbb TV beépített hangszórói, főleg, hogy a hallgató felé irányul mind a 6 aktív hangszórója. Ha több mély hangra van szükségünk, a Denon DSW-1H mélynyomó – a HEOS rendszernek köszönhetően – vezeték nélkül csatlakoztatható, és egy pár Denon Home 150, 250 vagy 350 lejátszó mint surround hangszóró is csatlakoztatható, ha éppen 4.1-es házimozi-hangzásra lenne szükségünk.

A Sound Bar 550 tetején található kezelőgombok érintésre működnek és közelségérzékelővel rendelkeznek: csak akkor jelennek meg – a bekapcsoló háttérvilágításuknak köszönhetően –, amikor fölöttük van a kezünk. A hangerő szabályzása, a Lejátszás/szünet és az előző/következő szám funkciók mellett (mindez összesen 3 gombbal működtethető) tovább 2 gombot találunk a készülék tetején, mindkettő a hangvezérléssel kapcsolatos. Az egyikkel némítható a beépített mikrofon, a másikkal az Alexa funkció aktiválható anélkül, hogy kimondanánk a „Hey Alexa!” hangutasítást. Minden más funkciót a HEOS mobilalkalmazásból vagy a tartozék infra távirányítót használva tudunk vezérleni. Tehát a Denon Home termékcsaládból a Sound Bar 550 az egyetlen modell, amely mikrofont is tartalmaz, így ha egyazon helyiségben tartózkodunk vele, hangutasításokkal is vezérelhető a lakás minden HEOS lejátszója (nincs szükség pl. egy Amazon Echo vagy kompatibilis eszközre).

Ha a TV-készülékünkön van eARC-kompatibilis HDMi-bemenet (tehát amin a TV által megszólaltatott hang kifelé is távozik), ehhez érdemes csatlakoztatni a Sound Bar 550 szintén eARC(2)-kompatibilis HDMI-kimenetét, így a TV-műsorok vagy a TV-be épített médialejátszó hangja is digitálisan juthat a hangprojektorunkra, amely majd dekódolja és megszólaltatja azt. A 3D-s hangsávok (Dolby Atmos, DTS:X) feldolgozása sem jelent gondot, de mivel nincs mennyezeti hangsugárzónk és centersugárzónk se, nagy csodát ne várjunk ezek hallgatásakor! Igaz, a két surround hangszórót (ha van) tehetjük akár a plafon alá is, de ez azért még igen messze van az 5.1.2 vagy 7.1.2, esetleg 7.1.4 hangszóró-konfigurációktól, amin már élvezhető a valódi térhangzás. A Sound Bar 550 egy HDMI-bemenetet is tartalmaz, így pl. médialejátszónkat, set-top-boxunkat ide csatlakozva, a hangprojektoron keresztül érdemes a TV-re vagy kivetítőre kötni – 4K, Dolby Vision és HDR10 jel is továbbítható. Ha a TV-n nincs eARC/eARC2 kompatibilis HDMI-csatlakozó, de van optikai kimenet, akkor ezen keresztül továbbíthatjuk hangját a Sound Bar 550-re. Igaz, így HD-s és 3D-s hangsávok nem továbbíthatóak, de Dolby Digital és DTS 5.1 igen.

Mint hálózati Denon Home (HEOS) lejátszó, a Sound Bar 550 az alábbi fájlformátumokat, mintavételezési frekvenciákat és felbontásokat támogatja:

 • DFF, DSF (DSDIFF, DSF): 2,8/5,6 MHz, 1 bit
 • FLAC: 44,1/48/88,2/96/176,4/192 kHz, 16 és 24 bit
 • M4A (ALAC): 44,1/48/88,2/96/176,4/192 kHz, 16 és 24 bit
 • WAV (PCM): 32/44,1/48/88,2/96/176,4/192 kHz, 16 és 24 bit
 • MP3 (MPEG-1 Audio Layer 3 CBR/VBR): 32/44,1/48 kHz, 16 bit, 32–320 kbit/s
 • M4A, AAC (AAC-LC): 32/44,1/48 kHz, 16 bit, 48–320 kbit/s
 • WMA (WMA9 CBR): 32/44,1/48 kHz, 16 bit, 48–192 kbit/s

Ahogy egy modern hálózati zenelejátszótól manapság elvárható, a kompatibilis zenefájlokat (el tudja érni számítógépünkről vagy NAS-unkról (DLNA-n keresztül), de akár USB-ről is, mivel minden Denon Home lejátszó rendelkezik USB-porttal is, háttértár csatlakoztatásához. Ráadásul – mivel multiroom hangrendszerről van szó –, ha több lejátszónk is van a lakásban, minden, melyikhez csatlakoztattunk pl. egy USB-s pendrive-ot, az azon található zenefájlok bárhol lejátszhatóak. A hálózati kapcsolat lehet kábeles (ethernet) vagy Wi-Fi is, utóbbi akár 5 GHz-es, 802.11ac szabványú is, így a 24-bites, 192 kHz-es vagy épp DSD zenefájlok zökkenőmentes lejátszása sem lehet akadály.

Ha már a számítógép-hálózatunkon keresztül játszik le a Denon Home, természetesen az interneten elérhető prémium zenei szolgáltatásokat is élvezhetjük a segítségével. Jelenleg az alábbi ingyenes és/vagy fizetős tartalmak használhatóak (földrajzi régiótól függően):

 • Spotify
 • TIDAL
 • Amazon Music
 • TuneIn
 • Deezer
 • Napster
 • SoundCloud

 A fentieken túl további lehetőségeink is vannak arra, hogy megszólaltassuk a lejátszónkat:

 • Bluetooth: normál Bluetooth hangszóróként működik azok számára, akik így szeretnének rá zenét streamelni, és megelégednek a Bluetooth veszteségesen tömörített hangminőségével, mivel a Bluetooth aptX sajnos nem támogatott.
 • Apple számítógépekről, iOS mobilokról az AirPlay 2 protokollon keresztül is streamelhetünk a Denon Home lejátszókra, akár többre is szinkronban.
 • A Sound Bar 550 hátlapján található AUX csatlakozóra tetszés szerinti analóg hangforrás (pl. CD-lejátszó, TV, mobil) csatlakoztatható egy 3,5 mm-es sztereó jack kábel segítségével, és ez a forrás is lejátszóható multiroom rendszerünk bármely vagy akár mindegyik HEOS-kompatibilis lejátszóján.
 • A Sound Bar 550 mint DLNA media renderer eszköz is elérhető a hálózatunkon, így DLNA-t használó alkalmazások is közvetlenül használhatják (pl. Synology Audio Station).

Természetesen, mi az javasoljuk, hogy egy (Synology) NAS-on tároljuk a zenefájljainkat is, és onnan játsszuk le őket, legyen szó bármilyen hálózati zenelejátszóról (HEOS/Denon/Marantz, Sonos, iEast, REVO, Imperial, stb.)!

A Denon első HEOS elnevezésű termékei 2014-ben jelentek meg (lást első hírünket velük kapcsolatban ITT). Az azóta eltelt 7 évben sokat fejlődtek és világszerte népszerűvé váltak. A Denon is beletanult a hálózati zenelejátszásba, és meghatározó szereplő lett ezen a piacon is. Óriási előnye sok más, csak hálózati lejátszót gyártóval szemben az, hogy ők nem a számítástechnikai iparból, hanem a Hi-Fi és High-End audio világból érkeztek, bárkinél több tapasztal a hangszórók, hangfalak gyártásában, akusztikában. Nem mellesleg, piacvezetők a házimozi-erősítők, kompakt hangrendszerek terén is, így ezen termékeikbe is könnyedén integrálhatták a HEOS funkciókat. Jelenleg a Denon/Marantz márkák valamennyi házimozi-erősítője egyben HEOS lejátszó is, így aki ilyennel rendelkezik, jó eséllyel nem más gyártó multiroom lejátszóit választja, hanem a meglévő erősítővel egy rendszerbe integrálható zenelejátszókat, amiket a Denon Home termékcsalád is kínál.

Ha okosotthonunkba szeretnénk integrálni a Denon Home lejátszóit, ennek sincs semmi akadálya. Alaphelyzetben kompatibilisek az Amazon Alexa, Apple Siri és a Google Assistant hangvezérléssel, de szinte minden ismertebb okosotthon-vezérlőközpont is rendelkezik HEOS bővítménnyel, illetve megoldható a lejátszók hálózaton keresztüli vezérlése, beleértve olyan funkciókat is, mint amikor a lakás vezérlőközpontja közül információkat a zenelejátszókat használva – akár magyarul is.

A Sound Bar 550 elő van készítve a falra szereléshez is, a hátlapon található csavarhelynek (és a mellékelt fúrási sablonnak) köszönhetően falra akaszthatóak. 

 A Denon Home Sound Bar 550 egyéb fontos paraméterei:

 • Áramfogyasztás max./alvó állapot: 50/0,4 W
 • Ethernet: 10/100 Mbit
 • Wi-Fi: 802.11b/g/n 2,4 GHz, 802.11a/n/ac 5 GHz
 • Bluetooth: 4.2
 • Fizikai méretek: 650×75×120 mm
 • Tömeg: 3,5 kg
 • Működési hőmérséklet: 5–35 ºC

FIGYELEM! A +2 év garancia csak a termék vásárlását követő 30 napon belül megtörtént regisztrációval szerezhető meg!

 

Termék magyar weboldala: link...
Angol nyelvű adatlap: link...
HEOS távvezérlő app Androidra: link...
HEOS app iOS-re: link...
Regisztráció a +2 év garanciához: link...

Kapcsolódó/ajánlott termékek a webshopban:

» Denon Home 250 (fekete) – Wifi/ethernet/USB/Bluetooth/AUX zenelejátszó
» Denon Home 350 (fekete) – Wifi/ethernet/USB/Bluetooth/AUX zenelejátszó
» Denon DHT-S716H – Wifi/ethernet/USB/Bluetooth/AUX zenelejátszó

Jelmagyarázat:

igen igen
nem nem
talán opcionális/nincs adat
Audio tulajdonságok

igen  MP3 stream
igen  AAC stream
igen  MP3
igen  AC3
igen  DTS
igen  Dolby Digital Plus
igen  Dolby TrueHD, Dolby Atmos
igen  DTS-HD
nem  Auro-3D
nem  M3U playlist kezelése
nem  PLS playlist kezelése
nem  CUE playlist kezelése
igen  Apple AirPlay kompatibilitás
igen  AAC
nem  OGG/Vorbis
igen  Apple Lossless (ALAC)
igen  FLAC
igen  WAV
igen  DSD
igen  WMA 9
nem  WMA 9 DRM 10
igen  Podcast
nem  FM-rádió
nem  DAB/DAB+ rádió
nem  Audio CD lejátszása


Hálózati tulajdonságok

igen  Wlan 54 Mbit/s (802.11g)
igen  Wlan 300 Mbit/s (802.11n)
igen  Wlan 500+ Mbit/s (802.11ac)
igen  Ethernet 100 Mbit/s
nem  Ethernet Gigabit
nem  Ethernet 10Gbit
nem  Wake-on-LAN
igen  Internet rádió vétele
igen  DLNA
igen  Bluetooth kapcsolat
nem  Bluetooth aptX
nem  Z-Wave
nem  Torrent kliens


Kijelző, kezelőgombok, távvezérlés

igen  ID-TAG olvasás
nem  Dalszöveg megjelenítése (.lrc)
igen  Album borítójának megjelenítése
nem  Szöveges kijelző (alfanumerikus)
nem  Színes kijelző (grafikus)
nem  Beépített jukebox
nem  Infra távvezérlő
nem  Rádiós távvezérlő
igen  Saját készülékgombok
nem  Billentyűzet csatlakoztatható


Csatlakozók

nem  fejhallgató-kimenet
nincs adat  Sztereó RCA
nem  5.1-es RCA
nem  7.1-es RCA
nem  Szimmetrikus XLR-kimenetek
nem  S-videó
nem  HDMI 1.2
nem  HDMI 1.3
nem  HDMI 1.4
igen  HDMI 2.0
nem  Kompozit videó
nem  Komponens videó
nem  Scart csatlakozó
nem  VGA csatlakozó
nem  DisplayPort csatlakozó
igen  Toslink (optikai) digitális
nem  Koaxiális digitális
igen  Belső wifi-antenna
nem  Külső wifi-antenna
nem  DVB-T antennabemenet
nem  DVB-C antennabemenet
igen  RJ-45 csatlakozó
nem  Dupla RJ-45 csatlakozó
nem  4 darab RJ-45 csatlakozó
nem  10 Gbites csatlakozó
nem  Dupla 10 Gbites csatlakozó
nem  Belső SATA csatlakozó
nem  Külső eSATA csatlakozó
nem  Külső mini SAS csatlakozó
nem  Thunderbolt csatlakozó
nem  Thunderbolt 2 csatlakozó
nem  Thunderbolt 3 csatlakozó
nem  Bővítőegység-csatlakozó
nem  FireWire 400-as csatlakozó
nem  FireWire 800-as csatlakozó
nem  USB 1.x csatlakozó
igen  USB 2.0 csatlakozó
nem  USB 3.0 csatlakozó
nem  USB 3.1 csatlakozó
nem  FAT 16 fájlrendszer kezelése
igen  FAT 32 fájlrendszer kezelése
nem  ExFAT fájlrendszer kezelése
igen  NTFS fájlrendszer kezelése
nem  Ext2/3/4 fájlrendszer kezelése
nem  HFS+ fájlrendszer kezelése
nem  Külső tápegység
igen  Belső tápegység
nem  Dupla (redundáns) belső tápegység
nem  Akkumulátoros üzemeltetés
nem  iPod dock funkció
nem  Előlapi csatlakozók is
nem  SD kártyaolvasó


Szoftvertámogatás

nem  Windows program (gyári) mellékelve
nem  Windows program (nem gyári) elérhető
nem  Windows alatt program nélkül is használható
nem  Mac program (gyári) mellékelve
nem  Mac program (nem gyári) elérhető
nem  Mac alatt program nélkül is használható
nem  Linux program (gyári) mellékelve
nem  Linux program (nem gyári) elérhető
nem  Linux alatt program nélkül is használható
nem  Android használható rajta
igen  Frissíthető firmware

Az alábbi tesztek, hírek ill. tudástár cikkek jelentek meg ezzel a készülékkel vagy márkával kapcsolatban:

Hírek:
» Új családtag a Denon Home kínálatban: Home Subwoofer [2022-03-11]
» Denon Home/HEOS U26 firmware-frissítés! [2021-10-04]
» Denon Home (HEOS) akció júliusban! [2021-07-12]

Regisztrált felhasználóként feliratkozhatsz, hogy ennek a terméknek az új híreiről értesítést kapj. Regisztráció itt...
.. total-email-bookaszpem.istvan@stardust.hu