Kosár: még üres a kosarad
HEOS Home Cinema HS2
 • HEOS Home Cinema HS2
 • HEOS Home Cinema HS2
 • HEOS Home Cinema HS2
 • HEOS Home Cinema HS2
 • HEOS Home Cinema HS2
 • HEOS Home Cinema HS2
 • HEOS Home Cinema HS2
 • HEOS Home Cinema HS2
 • HEOS Home Cinema HS2

HEOS Home Cinema HS2

Wifi/ethernet/USB zenelejátszó

199 990 Ft (utolsó ár) HEOS
Kedvezmény: 50 000 Ft
Garancia: 1+1 év
Elérhető:
már nem forgalmazott termék!

2015 végén mutatkozott be a HEOS zenelejátszó család házimozihoz is remekül használható tagja, a HEOS Home Cinema. A jelenleg kapható második változat a HS2 jelölést kapta. A rendszer gyakorlatilag két készülékből áll: egy sztereó hangprojektorból és egy vezeték nélkül kapcsoldó mélynyomóból. Ha filmet néznénk, a tévénk hangját javítja nagyságrendekkel, ha pedig zenelejátszásról van szó, úgy használható, mint bármely más HEOS lejátszó, csak itt egy 2.1-es rendszer szólal meg, komoly mély hangokkal együtt. Apple készülékekhez AirPlay2 lejátszóként csatlakoztatható.

 

4 darab, D-osztályú digitális erősítőt építettek be a HEOS Home Cinema HS2 szet hangprojektorába, amelyek bal és jobb oldalon is egy-egy 20 mm átmérőjű magassugárzót (neodímium mágnesekkel) és egy-egy 5×12,7 cm-es ovális mély-közép hangszórót tartalmaz. A mélynyomóban két egyforma, 13,3 cm átmérőjű mélysugárzó került, szintén digitális erősítővel. A rendszer maximális zenei teljesítménye 135 watt. Szélessége miatt 42"-es vagy nagyobb TV-k alatt/előtt mutat jól.

Hálózatunkhoz ethernet- vagy wifi-kapcsolat segítségével illeszthető a HEOS Home Cinema HS2. Wifi-n 802.11a/b/n/ac sebességeket támogat. USB-bemenetére zenefájlokat tartalmazó háttértár, vagy – a HEOS GoPack csomagból ismerős, külön kapható – Bluetooth-adapter is rádugható. Az USB-n talált zenéket a Home Cinema is képes tovább küldeni hálózatunk bármely más HEOS lejátszójára.

A TV-hez alapvetően HDMI-n keresztül csatlakozik a Home Cinema hangprojektora, ezen a kábelen keresztül (ha a TV ARC-kompatibilis HDMI-bemenetére kötjük) a TV hangját analóg és digitális formátumban is képes feldolgozni (Dolby Digital, Dolby Digital Plus, Dolby TrueHD, DTS és DTS-HD kódolás esetén). Természetesen, ha a TV-műsor hangja már átjutott a Home Cinema hangprojektorára, akkor már a lakás valamennyi HEOS lejátszóján elérhető, így bárhol hallgatható a TV. Egy HDMI-bemenetet (pass through funkcióval) is találunk a csatlakozók között, ide Blu-ray lejátszó, játékkonzol vagy bármi más HDMI-kimenettel rendelkező műsorforrás illeszthető. Digitális hangot (akár a TV-ről, akár egy CD-lejátszóról is) optikai és koax digitális kábellel is átküldhetünk a Home Cinema-ra. Analóg hangot HDMI-n és 3,5 mm-es jack-bemenetén tud fogadni a készülék.

Ha a hangprojektort a TV elé helyeznénk el, és esetleg eltakarná a TV infra vevőjét, semmi gond! A beépített infrajel-továbbító és a mellékelt külső infra adó segítségével a soundbar hátulján kivezethető az előlapi érzékelő által vett infra jel, és így biztosan eljuttatható a TV-hez. A hangprojektor rész egyébként falra is szerelhető, de asztalra is tehető, amihez kétféle magasságú talp is található a csomagban (19 és 31 mm-es).

Vezérléshez természetesen a HEOS mobil alkalmazás használható, de a soundbar szélén is megtalálható a 3 szokásos HEOS-gomb (hangerő +/- és MUTE).

A Home Cinema főbb paraméterei:

 • Mélynyomó rádiókapcsolata: 5,8 GHz
 • Frekvenciaátvitel: 20 Hz–20 kHz
 • Hangprojektor fizikai méretei (talpak nélkül): 1018×73×104 mm
 • Hangprojektor súlya: 3,1 kg
 • Mélynyomó fizikai méretei: 172×311×332 mm
 • Mélynyomó súlya: 6,6 kg

A Home Cinema csomag tartalma:

 • Hangprojektor és mélynyomó
 • Mélynyomó tápkábele
 • Hangprojektor külső tápegysége és tápkábele
 • HDMI-kábel
 • Optikai kábel
 • Ethernet-kábel
 • Jack-jack analóg kábel 3,5 mm-es csatlakozókkal
 • RCA-jack adapterkábel
 • Infra jeltovábbító kábel
 • Hangprojektor talpak (2×2 darab)
 • Csúszásgátló gumi alátét a hangprojektorhoz (2 darab)
 • Csúszásgátló gumi alátét a mélynyomóhoz (4 darab)
 • Falra szereléshez furatrajz

A Denon HEOS 1/3/5/7 zenelejátszók beépített hangszórókkal rendelkeznek, és a SONOS-okhoz hasonlóan multiroom rendszer alakítható ki a segítségükkel, így minden szobában más-más, vagy éppen (szinkronban) ugyanaz a zene, webrádió szólhat. Mivel a Denon az egyik legnagyobb név a hangtechnikában, joggal érezhette úgy, hogy nem maradhat le a hálózati zenelejátszók piacán sem, amelyen ráadásul évek óta jelen is van a lejátszóként is kiváló erősítőivel, a CEOL sorozattal és a DNP-sorozat modelljeivel. Nem tudott azonban látványos sikereket felmutatni a saját erősítőt és hangszórót is tartalmazó készülékekkel, pedig pár éve már megpróbálkozott a Cocoon Stream modellekkel, melyekből azonban nem lehet valódi multiroom-rendszert kialakítani (valójában csak Airplay/DLNA lejátszóként használhatóak).

Míg a SONOS lejátszói egyben saját, zárt rendszerű wifi-access pointként is működnek (egy új készülék képes csatlakozni a másik szobában lévő másik SONOS-hoz, nem csak közvetlenül a saját wifi- vagy ethernet-hálózatunkhoz), egy HEOS modell vagy etherneten vagy wifin (802.11a/b/g/n – illetve újabb típusoknál ac is –, 2,4 és 5 GHz-es is) csatlakozhat közvetlenül routerünkhöz/access-pointunkhoz. Nekünk kell tehát megoldani, hogy a lejátszó működési helyén legyen kábeles kapcsolat vagy megfelelő legyen a wifi-lefedettség. Ebben ugyan a Denon segítségünkre lehet a HEOS Extend-del, de természetesen bármilyen más wifi-hatótávot/lefedettséget növelő készüléket is használhatunk, ha az ethernet kábel elvezetése a lejátszóig nem megoldható vagy nem praktikus.

Ellentétben a SONOS megoldásával, bármely HEOS lejátszóra csatlakoztathatunk USB-s háttértárat, vagy vonalbemenetére tetszés szerinti műsorforrást (pl. CD-lejátszó), és az USB-n elérhető zenék, illetve az analóg forrás is lejátszhatóvá válik azonnal bármely helyiség HEOS készülékén. A SONOS-nál csak a PLAY:5 fogad analóg jelet, USB-ről pedig egyik modell sem játszik le. Természetesen egy hálózati lejátszónál a hallgatni kívánt zenék alapvetően nem egy USB-s háttértáron találhatóak, így a HEOS is képes elérni hálózatunk valamennyi számítógépét, NAS-át, de akár iOS vagy Android mobilját is, és az ott található fájlokat bármely szobában le tudja játszani. Sajnos csak a HEOS 7-hez csatlakoztathatunk fejhallgatót.

A lejátszható zeneformátumok tekintetében is a HEOS áll jobban (a Serias 2 modellek óta). A HEOS-ok kezelik az MP3, tömörített WMA (Windows Media vásárlásokból származó is), AAC (MPEG4, azaz veszteséggel tömörített), ALAC (Apple Lossless), FLAC és WAV fájlokat, 32/44,1/48 kHz-es mintavételezés mellett – a Series 2 (HS2) modellek már 24-bit/192 kHz-ben is akár, és a DSD 2,8 és 5,6 formátumok (dff, dsf) is szólnak rajtuk. A SONOS lejátszói 2019 nyarán még mindig csak 16-bites zenefájlokkal boldogulnak!

A HEOS-okon a Napster, a Spotify, a TuneIn, Tidal, Amazon Music, SoundCloud és a Deezer online zeneszolgáltatás érhető el 2019 tavaszán. (Az aktuális listát lásd EZEN oldal alján!)

Maximum 32 darab HEOS kapcsolható össze, ha szinkronban szeretnénk őket használni, ennyi készüléket támogat a távvezérlő app is. Utóbbiból többet is használhatunk a hálózatunkon, ehhez azonban érdemes egy HEOS online fiókot létrehozni. Így minden újabb mobilon hozzáférhetünk a mér meglévő lejátszási listákhoz és elmentett beállításokhoz, de a család tagjai akár saját Spotify előfizetésüket is használhatják. A Denon H-ra végződő házimozi-erősítői már mind HEOS-lejátszókén is használhatóak!

Termék gyártói oldala: link...
Termék magyar weboldala: link...
Angol nyelvű kézikönyv: link...

Jelmagyarázat:

igen igen
nem nem
talán opcionális/nincs adat
Audio tulajdonságok

igen  MP3 stream
igen  AAC stream
igen  MP3
igen  AC3
igen  DTS
igen  Dolby Digital Plus
igen  Dolby TrueHD, Dolby Atmos
igen  DTS-HD
igen  MP3
nem  M3U playlist kezelése
nem  PLS playlist kezelése
nem  CUE playlist kezelése
igen  Apple AirPlay kompatibilitás
igen  AAC
nem  OGG/Vorbis
igen  Apple Lossless (ALAC)
igen  FLAC
igen  WAV
nem  DSD
igen  WMA 9
nem  WMA 9 DRM 10
igen  Podcast
nem  FM-rádió
nem  DAB/DAB+ rádió
nem  Audio CD lejátszása


Hálózati tulajdonságok

igen  Wlan 11 Mbit/s (802.11b)
igen  Wlan 54 Mbit/s (802.11g)
igen  Wlan 300 Mbit/s (802.11n)
igen  Wlan 500+ Mbit/s (802.11ac)
igen  Ethernet 100 Mbit/s
nem  Ethernet Gigabit
nem  Ethernet 10Gbit
nem  Wake-on-LAN
igen  Internet rádió vétele
nem  UPNP AV
igen  DLNA
igen  Bluetooth kapcsolat
nem  Bluetooth aptX
nem  Z-Wave
nem  Jumbo frame
nem  Torrent kliens


Kijelző, kezelőgombok, távvezérlés

igen  ID-TAG v1 olvasás
igen  ID-TAG v2 olvasás
nem  Dalszöveg megjelenítése (.lrc)
igen  Album borítójának megjelenítése
nem  Szöveges kijelző (alfanumerikus)
nem  Színes kijelző (grafikus)
nem  Beépített jukebox
nem  Infra távvezérlő
nincs adat  Rádiós távvezérlő
igen  Saját készülékgombok
nem  Billentyűzet csatlakoztatható


Csatlakozók

nem  fejhallgató-kimenet
igen  Sztereó RCA
nem  5.1-es RCA
nem  7.1-es RCA
nem  Szimmetrikus XLR-kimenetek
nem  S-videó
nem  HDMI 1.2
nem  HDMI 1.3
nem  HDMI 1.4
igen  HDMI 2.0
nem  Kompozit videó
nem  Komponens videó
nem  Scart csatlakozó
nem  VGA csatlakozó
nem  DisplayPort csatlakozó
igen  Toslink (optikai) digitális
igen  Koaxiális digitális
igen  Belső wifi-antenna
nem  Külső wifi-antenna
nem  DVB-T antennabemenet
nem  DVB-C antennabemenet
igen  RJ-45 csatlakozó
nem  Dupla RJ-45 csatlakozó
nem  4 darab RJ-45 csatlakozó
nem  10 Gbites csatlakozó
nem  Dupla 10 Gbites csatlakozó
nem  Belső SATA csatlakozó
nem  Külső eSATA csatlakozó
nem  Külső mini SAS csatlakozó
nem  Thunderbolt csatlakozó
nem  Thunderbolt 2 csatlakozó
nem  Thunderbolt 3 csatlakozó
nem  Bővítőegység-csatlakozó
nem  FireWire 400-as csatlakozó
nem  FireWire 800-as csatlakozó
nem  USB 1.x csatlakozó
igen  USB 2.0 csatlakozó
nem  USB 3.0 csatlakozó
nem  USB 3.1 csatlakozó
igen  FAT 16 fájlrendszer kezelése
igen  FAT 32 fájlrendszer kezelése
nem  ExFAT fájlrendszer kezelése
nem  NTFS fájlrendszer kezelése
nem  Ext2/3/4 fájlrendszer kezelése
nem  HFS+ fájlrendszer kezelése
igen  Külső tápegység
nem  Belső tápegység
nem  Dupla (redundáns) belső tápegység
nem  Akkumulátoros üzemeltetés
nem  iPod dock funkció
nem  Előlapi csatlakozók is
nem  SD kártyaolvasó


Szoftvertámogatás

nem  Windows program (gyári) mellékelve
nem  Windows program (nem gyári) elérhető
nem  Windows alatt program nélkül is használható
nem  Mac program (gyári) mellékelve
nem  Mac program (nem gyári) elérhető
nem  Mac alatt program nélkül is használható
nem  Linux program (gyári) mellékelve
nem  Linux program (nem gyári) elérhető
nem  Linux alatt program nélkül is használható
nem  Android használható rajta
igen  Frissíthető firmware

Az alábbi tesztek, hírek ill. tudástár cikkek jelentek meg ezzel a készülékkel vagy márkával kapcsolatban:

Hírek:
» Sonos PLAYBASE – válasz a HEOS Bar-ra [2017-03-23]
» HEOS Bar és Subwoofer [2017-03-18]

Tudástár cikkek:
» Milyen médialejátszót, zenelejátszót vegyek a NAS mellé? [2018-02-01]

Regisztrált felhasználóként feliratkozhatsz, hogy ennek a terméknek az új híreiről értesítést kapj. Regisztráció itt...
.. total-email-bookaszpem.istvan@stardust.hu