Linkplay WiiM Mini
 • Linkplay WiiM Mini
 • Linkplay WiiM Mini
 • Linkplay WiiM Mini
 • Linkplay WiiM Mini
 • Linkplay WiiM Mini
 • Linkplay WiiM Mini

Linkplay WiiM Mini

Wifi/AUX/BT zenelejátszó, webrádió

38 850 Ft Linkplay
Jótállás: 1 év
Elérhető: raktárról
Windows Macintosh Linux
» Budapest: raktáron
» Szeged: raktáron

Ezeket is nézd meg:

A mindössze 68 mm átmérőjű és 22,5 mm vastag apró hálózati (Wi-Fi) zenelejátszó gyakorlatilag mindent tud, amit manapság elvárhatunk. Burr-Brown DAC-jának (TI PCM5121) köszönhetően 24-bites zenefájlokat is lejátszik egészen 192 kHz-es mintavételezési frekvenciával is kiváló minőségben (THD+N/0,0025%), de optikai digitális kimenetén dekódolás nélkül is továbbküldhetők az adatok egy még komolyabb DAC és erősítő felé. Ethernet-csatlakozó ugyan nincs rajta, de belső antennás Wi-Fi kártyája támogatja a 802.11a/b/g/n/ac szabványokat, a 2,4 és 5 GHz-et is. Nem csak hálózatról, de Bluetooth-on keresztül is zenélhetünk a segítségével, sőt, analóg bemenettel is rendelkezik. A Linkplay A97 platformnak köszönhetően számtalan egyéb gyártó lejátszójával is multiroom-rendszerbe köthető.

 

Habár sem a készülék sem hivatalos weboldala nem árulja el, de a WiiM Mini gyártója az a Linkplay, amely az egyik legnépszerűbb platformot fejleszti számtalan zenelejátszó-gyártó készülékéhez. Ezen alaplap köré épített zenelejátszót kínál többek között a Marshall, a Harman Kardon, a JBL, a Yamaha, az Arylic vagy éppen a korábban általunk is forgalmazott iEast – hogy csak pár nagyobb nevet említsünk. A közös alap garantálja, hogy bár teljesen más kinézetű, hangminőségű és szolgáltatások terén is nagyon eltérő termékek készülhetnek, mindegyik használható egy közös multiroom-rendszerben, azaz összekapcsolhatók tetszés szerint a tökéletes szinkronban történő megszólaláshoz (pl. házibuliban vagy reggel, amikor több helyiségben folyamatosan mozgunk, mindenhol ugyanaz a zene szólhat). Így, mindegy az is, melyik gyártó logóját viseli a vezérléshez használt mobilapp, minden más gyártó Linkplay platformra épülő lejátszóját is kezeli (persze firmware-t frissíteni csak a sajátjain tud). Tekintve, hogy a WiiM lejátszó mögött maga a chipset gyártója áll, biztosak lehetünk benne, hogy ez a készülék kapja meg majd legelőször az szoftveres javításokat, fejlesztéseket minden más Linkplay-alapú zenelejátszó közül :)

A Linkplay platform is folyamatosan fejlődik, 2022-ben jelent meg 24-bites zenefájlokat (pl. ALAC, APE, FLAC, WAVE) is natívan feldolgozó A97-es modul, amit a WiiM Mini is használ. Természetesen, az összes ismert egyéb veszteségesen vagy veszteségmentesen tömörített zenei formátum is támogatott, pl. MP3, AAC, WMA, OGG, és az Amazon Music, BBC Radio, Deezer, Napster, Pandora, QQMusic, Qobuz, Radio Paradise, Spotify (Premium is), TIDAL (Hifi is), TuneIn, vTuner, iHeartRadio szolgáltatások is elérhetőek (földrajzi régióktól függően).

A WiiM Mini elsődleges feladata, hogy a hozzá csatlakoztatható aktív hangfalakon, analóg vagy digitális erősítőn, esetleg fülhallgatón megszólaljanak a számítógépünkön, NAS-on tárolt zenéink (pl. DLNA-szerveren keresztül), illetve akár ingyenes, akár fizetős szolgáltatás keretében elérhető online zenetárak, internetrádiók. Jelenleg pl. a TIDAL és az Amazon Music már 24-bites, 192 kHz-es tartalmakat is kínál, így elméletileg a CD-lemezeknél ezerszer (és ez nem egy túlzó kifejezés itt, hanem kiszámolható érték) jobb hangminőséget is élvezhetünk egy ilyen adatokat feldolgozó zenelejátszóval. Az aktuális firmware már támogatja a szünetmentes lejátszást (gapless playback) is! Hamarosan olyan funkciók érkeznek a következő firmware-frissítésekben (lásd a gyártó Roadmap-jét), mint pl.:

 • Különböző equalizer-beállítások a vonalbemenethez, a Bluetooth-hoz és a hálózati lejátszáshoz
 • TIDAL My Mix funkció támogatása
 • MQA formátum lejátszása
 • Mono hangkimenet pl. kültéri hangszórókhoz
 • Parametrikus hangszínszabályzás
 • 24-bites hangfeldolgozás multiroom csoportba kötve is (ehhez stabil és gyors WiFi-hálózatra is szükség lesz)

Lehetőségünk van azonban – ha nem a minőség az elsődleges szempont –, hogy Bluetooth-on keresztül streameljünk rá zenét akár telefonról, tabletről vagy éppen Bluetooth fejhallgatót támogató TV-készülékről, egyéb eszközről. Tehát pont úgy használható, mint egy Bluetooth-os hangszóró vagy fejhallgató, csak nincs saját hangszórója, természetesen. Bluetooth-on keresztül max. 16-bites, 44,1 kHz-es, azaz szabványos CD-minőségű zene is továbbítható a WiiM Minire.

A WiiM Mini analóg vonalbemenetére sztereó hangforrást köthetünk (pl. CD-lejátszó, TV), amely hangját a készülék digitalizálja (16-bit/48 kHz-ben), és nem csak saját kimenetein tudja megszólaltatni, de multiroom zenerendszerünk bármely másik lejátszóján is, ami szinkronba van kapcsolva vele. Tehát élvezhetjük pl. a focimeccs hangját akkor is, ha nem a TV-vel egy helyiségben vagyunk, de egy másik Linkplay-alapú zenelejátszó is működik a szobában/konyhában/WC-ben mellettünk.

A lejátszó megjelenik a számítógép-hálózatunkon mint szabványos Airplay (2) lejátszó is. Így az Apple eszközeiről közvetlenül is elérhető, illetve más Airplay 2-es lejátszóval is egy csoportba rendezhető. Szabványos DLNA media-renderer eszközként is elérhető a WiiM Mini, így Windows, Android és egyéb oprendszerek, programok által is támogatott lejátszó, amire zenét streamelhetünk. Annak érdekében, hogy szinkronban szóljon pl. egy egészen másféle, az adatokat más sebességgel feldolgozó Airplay 2 lejátszóval, beépített mikrofonja segítségével a Mini képes megmérni az elcsúszást a másik lejátszó hangjához képest, és ahhoz igazodva szólal meg.

Ha a zenelejátszást hangvezérléssel szeretnénk irányítani, az Apple Siri és az Amazon Alexa hangasszisztensek használhatók a WiiM Minivel. Android, iOS, Windows és macOS operációs rendszerekhez ingyenesen letölthető a WiiM Home alkalmazás (linkek az oldal alján). A lejátszás webböngészőn keresztül is vezérelhető, bár nem minden funkció érhető el, ami a mobilappokban megtalálható.

Ha okosotthon-rendszerben szeretnénk használni a WiiM Minit (vagy bármely más hasonlóan újabb Linkplay-alapú zenelejátszót), a legújabb Linkplay firmware remek lehetőségeket biztosít ehhez. Az okosotthon vezérlőközpontja tetszőleges zenefájl vagy stream lejátszását vezérelheti a publikus HTTP API-nak köszönhetően. Egyedi szolgáltatás – más platformnál még nem találkoztunk ilyennek –, hogy lehetőségünk van „bejelentések” bejátszására, függetlenül attól, hogy a lejátszónk éppen mit csinál. A gyakorlatban ez úgy néz ki, hogy elindítunk pl. a NAS-unkról egy zenei album lejátszását a WiiM Home mobilappal. Szól a zene a beállított hangerővel, egyik szám a másik után. A megfelelő HTTP parancs kiküldésével – ezt szinte bármilyen okosotthon-vezérlőközpont képes megtenni – bármilyen hangfájl vagy stream az alábbi módon kerül lejátszásra:

 • lehalkul az éppen játszott szám, de folytatódik a lejátszása,
 • a normál hangerővel lejátszásra kerül a kijelölt hangfájl vagy stream, miközben a hátterében szól az eredeti zene,
 • visszaáll a korábbi hangerőre a „bejelentés” előtt játszott zene.

Tehát a vezérlőközpontnak nem kell azzal törődnie, hogy éppen egy hosszabb lejátszási lista vagy Spotify zenefolyam szól az adott zenelejátszón, egy HTTP paranccsal közölhet velünk bármit, ami után változatlanul folytatódik a korábban a felhasználó által indított zenelejátszás.

A WiiM Mini fontosabb paraméterei:

 • Tápellátás: 5V / 1A USB-C kábelen keresztül USB-portól
 • Fizikai méretek: 68 × 68 × 22,5 mm
 • Vonalbemenet: 3,5 mm-es sztereó jack aljzat, 1Vrms
 • Vonalkimenet: 3,5 mm-es sztereó jack aljzat, 2Vrms
 • Optikai kimenet: max. 24-bit / 192kHz
 • DAC chip: Texas Instruments (néhai Burr-Brown) PCM5121
 • Fizikai gombok száma: 3 érintőgomb (hangerő +, hangerő -, Play/Pause)
 • Wi-Fi: 802.11a/b/g/n/ac 2,4 GHz, 802.11a/n/ac 1×1 5 GHz.
 • Bluetooth: v5.2

A csomag tartalma:

 • WiiM Mini lejátszó
 • Kezelési útmutató
 • USB-C tápkábel
 • 3,5 mm-es jack – sztereó RCA kábel analóg erősítőhöz való csatlakoztatáshoz
 • 3,5 mm-es jack – 3,5 mm-es jack kábel analóg aktív hangszóróhoz való csatlakoztatáshoz
 • Optikai kábel digitális erősítőhöz való csatlakoztatáshoz


Gyártó angol nyelvű weboldala: link...
Androidos távvezérlőprogram: link...
Távvezérlő alkalmazások különböző operációs rendszerekhez: link...
WiiM Mini Roadmap (tervezett fejlesztések): link...
A WiiM Mini és Pro modellek magyar nyelvű összehasonlító táblázata: link...

Kapcsolódó/ajánlott termékek a webshopban:

» Arylic A30+ – Wifi/ethernet/USB/AUX/BT zenelejátszó, erősítő
» Linkplay WiiM Pro – Wifi/ethernet/AUX/BT zenelejátszó, webrádió
» Linkplay WiiM Pro Plus – Wifi/ethernet/AUX/BT zenelejátszó, webrádió

Jelmagyarázat:

igen igen
nem nem
talán opcionális/nincs adat
Audio tulajdonságok

igen  MP3 stream
igen  AAC stream
igen  MP3
nem  AC3
nem  DTS
nem  Dolby Digital Plus
nem  Dolby TrueHD, Dolby Atmos
nem  DTS-HD
nem  Auro-3D
nem  M3U playlist kezelése
nem  PLS playlist kezelése
nem  CUE playlist kezelése
igen  Apple AirPlay kompatibilitás
igen  AAC
igen  OGG/Vorbis
igen  Apple Lossless (ALAC)
igen  FLAC
igen  WAV
nem  DSD
igen  WMA 9
igen  Podcast
nem  FM-rádió
nem  DAB/DAB+ rádió
nem  Audio CD lejátszása


Hálózati tulajdonságok

igen  Wi-Fi 3 (802.11g)
igen  Wi-Fi 4 (802.11n)
igen  Wi-Fi 5 (802.11ac)
nem  Wi-Fi 6 (802.11ax)
nem  Ethernet 100 Mbit/s
nem  Ethernet Gigabit
nem  Ethernet 10Gbit
nem  Wake-on-LAN
igen  Internet rádió vétele
igen  DLNA
igen  Bluetooth kapcsolat
nem  Bluetooth aptX
nem  Z-Wave
nem  Torrent kliens


Kijelző, kezelőgombok, távvezérlés

igen  ID-TAG olvasás
nem  Dalszöveg megjelenítése (.lrc)
nincs adat  Album borítójának megjelenítése
nem  Szöveges kijelző (alfanumerikus)
nincs adat  Színes kijelző (grafikus)
nem  Beépített jukebox
nem  Infra távvezérlő
nincs adat  Rádiós távvezérlő
igen  Saját készülékgombok
nem  Billentyűzet csatlakoztatható


Csatlakozók

igen  fejhallgató-kimenet
igen  Sztereó RCA
nem  5.1-es RCA
nem  7.1-es RCA
nem  Szimmetrikus XLR-kimenetek
nem  HDMI 1.3
nem  HDMI 1.4
nem  HDMI 2.x
nem  Kompozit videó
nem  Komponens videó
nem  Scart csatlakozó
nem  VGA csatlakozó
nem  DisplayPort csatlakozó
igen  Toslink (optikai) digitális
nem  Koaxiális digitális
igen  Belső antenna
nem  Külső antenna
nem  DVB-T antennabemenet
nem  DVB-C antennabemenet
nem  RJ-45 csatlakozó
nem  Dupla RJ-45 csatlakozó
nem  4 darab RJ-45 csatlakozó
nem  10 Gbites csatlakozó
nem  Dupla 10 Gbites csatlakozó
nem  Belső SATA csatlakozó
nem  Külső eSATA csatlakozó
nem  Külső mini SAS csatlakozó
nem  Thunderbolt csatlakozó
nem  Thunderbolt 2 csatlakozó
nem  Thunderbolt 3 csatlakozó
nem  Bővítőegység-csatlakozó
nem  USB 2.0 csatlakozó
nem  USB 3.0 csatlakozó
igen  USB 3.1 csatlakozó
nem  FAT 16 fájlrendszer kezelése
nem  FAT 32 fájlrendszer kezelése
nem  ExFAT fájlrendszer kezelése
nem  NTFS fájlrendszer kezelése
nem  Ext2/3/4 fájlrendszer kezelése
nem  HFS+ fájlrendszer kezelése
igen  Külső tápegység
nem  Belső tápegység
nem  Dupla (redundáns) belső tápegység
nem  Akkumulátoros üzemeltetés
igen  Előlapi csatlakozók is
nem  SD-kártyaolvasó


Szoftvertámogatás

igen  Windows program (gyári) mellékelve
igen  Windows program (nem gyári) elérhető
igen  Windows alatt program nélkül is használható
igen  Mac program (gyári) mellékelve
igen  Mac program (nem gyári) elérhető
igen  Mac alatt program nélkül is használható
nem  Linux program (gyári) mellékelve
nem  Linux program (nem gyári) elérhető
igen  Linux alatt program nélkül is használható
igen  Android használható rajta
igen  Frissíthető firmware

Az alábbi tesztek, hírek ill. tudástár cikkek jelentek meg ezzel a készülékkel vagy márkával kapcsolatban:

Hírek:
» Újabb WiiM termékek a zene szerelmeseinek [2023-11-25]
» Ugorj fejest a multiroom zenelejátszásba! [2023-07-07]
» Van egy „pár” napunk még karácsonyig! [2022-12-08]
» Folyamatosan érkeznek a frissítések a WiiM Minire [2022-08-15]
» Itt a Linkplay első saját lejátszója! [2022-07-25]

Regisztrált felhasználóként feliratkozhatsz, hogy ennek a terméknek az új híreiről értesítést kapj. Regisztráció itt...
.. total-email-bookaszpem.istvan@stardust.hu