APC Back-UPS BE850G2-GR

520 W-os szünetmentes tápegység

65 750 Ft APC
Jótállás: 1+2 év
Elérhető: 5-6 nap

USB interfészen kommunikáló szünetmentes tápegység, amely maximum 520 watt fogyasztású eszközök működését biztosítja áramkimaradás esetén még több percig, vagy akár egy óráig is. Túlfeszültség (pl. villám) és áramingadozás ellen is védelmet nyújt, nem csak a 230V-os hálózaton, de akár telefonvonalon is.

A Synology NAS-okkal is együttműködik, azokat időben leállítja, ha már kezd kimerülni az akkumulátora, és még mindig nem állt vissza a hálózati áramellátás.

Az APC a világ legismertebb szünetmentes tápegységeket és túlfeszültségvédőket gyártó vállalata. A széles termékpalettán bizonyosan megtaláljuk a nekünk leginkább megfelelő megoldást.
A BE850G2-GR ideális otthoni, irodai tápegység, amelyre tetszőleges számú eszközt köthetünk, ha azok együttes fogyasztása nem haladja meg a 520 wattot. Így általában elegendő a router, NAS, internet-modem megszakítás nélküli működtetésére áramkimaradás esetében. Természetesen, a használati idő az eszközök áramfelvételétől függ, az alábbi grafikon összehasonlítja a termékcsalád modelljeit 50-től 400 wattos terhelés esetén: link...

Ha egy NAS-t biztonságos működését szeretnénk megoldani (plusz a folyamatos webkapcsolat – FTP, torrent – miatt a router és mondjuk egy switch is csatlakozva lenne), láthatjuk, hogy még a legnagyobb fogyasztású (max. 85 watt körüli) modell esetében is kb. fél órás áramkimaradásig biztosított a zavartalan működés és online elérés. Ha pedig egy igazán takarékos NAS (pl. Synology DS115j) 11 watt alatti max. fogyasztásával kalkulálunk, akár 1 óránál hosszabb áramkimaradást is átvészel a rendszerünk.

Mivel az BE850G2-GR USB-n is képes kommunikálni nem csak a számítógépekkel, de a Synology NAS-okkal is, akkor sem történik baj, ha a tápegység áram nélküli működési idejénél is hosszabb az áramszünet. Az APC folyamatosan mutatja a gép vagy NAS számára az akkumulátorok töltöttségi állapotát, így ha az egy általunk beállítható kritikus érték alá csökken, a készülékek még időben kikapcsolják magukat. Az BE850G2-GR oldalán egy ethernet-aljzatnak látszó csatlakozáson keresztül a mellékelt speciális kábelekkel kapunk USB kimenetet.

Az BE850G2-GR leginkább egy 8-csatlakozós elosztóhoz hasonlít, bár a megszokottnál magasabb, hiszen komoly mennyiségű akkumulátort is rejt a dugaljak alatt. A nyolc konnektorból a felső négy teljes értékű, akkumulátorral támogatott, de az alsó sor csak túlfeszültség-védelmet biztosít, így ide olyan eszközöket csatlakoztassunk, amelyeknél nem gond a váratlan leállás (pl. szkenner, aktív hangfal, nyomtató).

Három év garanciát vállal a gyártó a tápegységre. Ha az akkumulátorok meghibásodnak, csavarozás nélkül egyszerűen nyitható a készülék alja, és cserélhetőek a cellák.

 

Jelmagyarázat:

igen igen
nem nem
talán opcionális/nincs adat
Szünetmentes tápegység

igen  USB-port
igen  Ethernet-védelem
igen  Villásdugó (Schuko) aljzatok CEE 7
nem  Computer aljzatok IEC 320 C13
nem  RS-232-es (DB-9) port
igen  Synology-kompatibilis
igen  Windows szoftver
igen  Mac OS X szoftver
nem  Rack házba szerelhető kivitel

Az alábbi tesztek, hírek ill. tudástár cikkek jelentek meg ezzel a készülékkel vagy márkával kapcsolatban:

Hírek:
» Legyél gyorsabb a villámnál! [2020-08-13]

Regisztrált felhasználóként feliratkozhatsz, hogy ennek a terméknek az új híreiről értesítést kapj. Regisztráció itt...
.. total-email-bookaszpem.istvan@stardust.hu