NEON 3DS-X2
  • NEON 3DS-X2
  • NEON 3DS-X2
  • NEON 3DS-X2
  • NEON 3DS-X2
  • NEON 3DS-X2
  • NEON 3DS-X2
  • NEON 3DS-X2

NEON 3DS-X2

dupla projektorállvány

129 900 Ft NEON
Jótállás: élettartam
Elérhető: raktárról
» Budapest: raktáron
» Szeged: raktáron

Dupla projektorállvány passzív 3D vetítéshez. A két projektor felfüggesztése egymástól függetlenül, precízen állítható, hogy a két szemnek szánt képet egymásra tudjuk vetíteni.

A két vetítőt egymáshoz minél közelebb érdemes üzemeltetni, hogy a két kép geometriája ne, vagy csak minimálisan térjen el egymástól. Fontos az is, hogy minél jobban egymásra vetítsük a két szemnek szánt képeket. Ha vízszintesen lesznek elcsúszva, az nem okoz komolyabb problémát, a tér mélysége változik csak egy kicsit, de különösebb megpróbáltatást nem jelent az agyunk számára. Függőlegesen a több centiméret elcsúszás is eltűnik, amint a szemüvegen keresztül nézzük a két képet, mivel az agyunk igen toleráns. Ettől függetlenül amennyire tudjuk, igazítsuk egymásra a két projektor által vetített területeket, de azért közel sem kell azon erőlködni, hogy pixelpontosan essen egymásra a két kép, illetve ez gyakorlatilag lehetetlen is lenne a két különböző pontban működő fényforrás miatt.

A vetített kép geometriája és eltolása az egyes projektoroknál különböző mértékben állítható. Hogy a legkevesebb kontrollt biztosító projektorok is megfelelően egymásra eső képet vetíthessenek, érdemes speciális, finoman hangolható, két projektort tartó állványt használni, mint amilyen az általunk kifejlesztett megoldás is. Az állvány felszerelhető a mennyezetre, lehelyezhető a földre is, ahogy az installálási lehetőségek megkívánják. Az aljára rögzíthető a kiválasztott videóprocesszor, így nem kell a hosszú és általában drága HDMI-kábelből kettőt elvezetnünk a hifi berendezések közé telepített videóprocesszortól a vetítőkig, a processzor működhet a projektorok mellett az állványon. Mivel bizonyosan nem mindig csak 3D-ben szeretnénk mozizni, lehetővé kell azt is tenni, hogy a két vetítő elé rögzített szűrőket (lásd lentebb) bármikor el tudjuk távolítani az optika elől, majd pontosan a megfelelő helyre vissza tudjuk azokat helyezni. Ehhez egy sínes elhúzható rendszer került beépítésre az állványunkba, amelyhez távvezérlős motoros működtetés is rendelhető opcionálisan.

 


Gyártó weboldala: link...

Az alábbi tesztek, hírek ill. tudástár cikkek jelentek meg ezzel a készülékkel vagy márkával kapcsolatban:

Hírek:
» Elindult a Passzív3D.hu oldal! [2014-06-24]

Regisztrált felhasználóként feliratkozhatsz, hogy ennek a terméknek az új híreiről értesítést kapj. Regisztráció itt...
.. total-email-bookaszpem.istvan@stardust.hu