Kosár: még üres a kosarad
Synology DS218play + Q5 Pro + 4 TB
  • Synology DS218play + Q5 Pro + 4 TB
  • Synology DS218play + Q5 Pro + 4 TB
  • Synology DS218play + Q5 Pro + 4 TB
  • Synology DS218play + Q5 Pro + 4 TB

Synology DS218play + Q5 Pro + 4 TB

hálózatimédialejátszás-csomag

163 760 Ft Akciós ár! Synology
Kedvezmény: 18 195 Ft
Garancia: 1+2 év
Elérhető: 1-2 nap
Windows Macintosh Linux Sony PlayStation 3 kiszolgálás Microsoft Xbox 360 kiszolgálás

Ezeket is nézd meg:

Már régóta „kacérkodsz” a hálózati médialejátszás gondolatával? Már „majdnem” vásároltál NAS-t? Az otthoni mozizáshoz a számítógépedet vagy az okosnak mondott tévéd beépített lejátszóját használod, de nem vagy elégedett a képminőséggel vagy épp a fájlkompatibilitással? Fontos adataid még mindig nincsenek biztonságban?

Megtaláltad a megoldást a fenti problémákra! Ha már kénytelenek vagyunk mostanában jóval több időt tölteni otthon, és moziba sem mehetünk, akkor legyen minél szórakoztatóbb az otthon töltött idő, és használjuk hozzá a legmodernebb eszközöket! Most 10% kedvezménnyel megvásárolhatod egy csomagban a médiaszervert komoly tárhellyel és a 4K-s médialejátszót, ami akár menüvel együtt lejátssza fájlból a 4K Blu-ray tartalmakat is, de ha épp játszani támad kedved, akkor androidos játékkonzolnak is használható – miközben teljes értékű mini számítógép is egyben.

EZEN cikkünkben bemutattuk, hogyan is képzeljük a modern házimozit, otthoni zenelejátszást. Sok komponens – hangfal, erősítő, TV/kivetítő – évtizedek óta nem változott, de a kép és hang forrása és tárolás egészen más már, mint korábban. Nem használunk optikai lemezeket (CD/DVD/SACD/Blu-ray/4K Blu-ray), mivel lassúak és sérülékenyek. Az ezeken megjelenő tartalmakat bemásoljuk merevlemezeinkre, ahonnan azonnal indítható bármi, a lakás bármely helyiségében, akár egyidőben ugyanaz vagy más-más film mehet, zene szólhat. A filmek, zenék között nem a polc mellett állva böngészünk, hanem a TV képernyőjén a távvezérlővel, az általunk kitalált rendszerezés szerint, látványos grafikus felületen választjuk ki, mit szeretnénk lejátszani. Ha épp nem találunk megfelelőt saját gyűjteményünkben, akkor meghallgatjuk a Spotify-ról, TIDAL-ról, YouTube-ról vagy más online zenei forrásból, hiszen média- és zenelejátszóink az internetet elérve hozzáférnek ezekhez a tartalmakhoz.

Akciós csomagunkban a kényelmes és modern házimozihoz az alábbi 3 komponenst kínáljuk most egy akciós csomagban, 10% kedvezménnyel:

I. Synology DS218play NAS

Komoly teljesítményű otthoni NAS-szerver, amelybe ha két lemezt helyezel, automatikusan tükrözi az első lemez tartalmát, így minden adatod biztonságban lesz, ha bármely HDD/SSD meghibásodna. Természetesen – ha bizonyosan nincs szükséged a biztonságra – kihasználható a két lemez összeadott kapacitása is, tehát nem kötelező tükrözve használni őket. Mi most egy 4 TB-is WD Red merevlemezt telepítettünk ebbe a NAS-ba, így azonnal használható. Ha később biztonságosabbá szeretnéd tenni – vagy csak több tárhelyre lenne szükséged –, vásárolj mellé egy második, legalább 4 TB-os lemezt! Ha máris vennél ilyet, a termék főoldalán válaszd ki a kedvezményesen megvásárolható termékek listájából a 4 TB-os WD Red-et!

A DS218play nem csak letölti és tárolja a filmeket, zenéket, képeket, de ezer más feladatra is használhatod, érdemes elolvasni a termékleírását. Teljesítménye bőven elegendő arra, hogy akár 4–5 szobában is egyszerre játsszatok le róla akár 4K-s Blu-ray filmet is, vagy épp zenékkel szolgálja ki a lakás hálózati zenelejátszóit. Nincs még hálózati zenelejátszód? Most ebben is segítünk, hiszen:

  • Akciós csomagunk médialejátszója egyben zenelejátszó is; a Neked tetsző androidos zenelejátszó alkalmazással, akár a TV bekapcsolása nélkül, tablettel vagy telefonnal vezérelheted a NAS-ról való zenelejátszást.
  • Azt mondod, Neked nem elég a HiMedia Q5 Pro beépített DAC-jának hangminősége? Egyrészt, átviheted az erősítődbe digitálisan is a hangját – így alapvetően az erősítőd DAC-ja határozza majd meg a digitál-analóg átalakítás minőségét –, másrészt akciós csomagunk mellé a kedvezményesen választható termékek listájában 2-féle USB-s DAC-ot is találsz (AXAGON és Audioengine), amelyeket akár a Q5 Pro-hoz, de akár közvetlenül a DS218play-hez is csatlakoztathatsz! Már az olcsóbb DAC is hallhatóan szebb hangot ad, az Audioengine D3-ról meg elég talán annyit mondanunk, hogy a benne lévő AKM DAC chip ugyanaz, mint a legendás Squeezbox Transporterben annó használt...
  • Ezen termékcsomag mellé a kedvezményesen választható termékek listájában megtalálod az iEast minőségi zenelejátszóit, amelyek akár 24-bites veszteségmentesen tömörített zenefájlokat is képesek lejátszani a NAS-ról!
  • Van kiváló minőségű Bluetooth hangszóród, fejhallgatód? Válaszd akciós csomagunk mellé kedvezménnyel az ASUS Bluetooth-adapterét, amit az USB DAC-okhoz hasonlóan a DS218play-hez csatlakoztathatsz! De a Q5 Pro-ban alapból van Bluetooth, így az „out-of-the-box” használható meglévő Bluetooth hangeszközeiddel.
  • A DS218play mellé gyakorlatilag tetszőleges DLNA és/vagy Airplay protokollokat ismerő hálózati zenelejátszót választhatsz. Ilyet minden nagyobb audio gyártó kínálatában – pl. Denon, Marantz, Onkyo, Yamaha, Cambridge, Pioneer stb. – találsz, illetve napjaink kb. összes hálózati csatlakozással rendelkező házimozi-erősítője is DLNA-képes, azaz hálózati zenelejátszó is egyben.

Talán még azt érdemes megemlíteni a DS218play kapcsán, mit is jelent a „play” a terméknévben. Tölts le bátran akár 4K-s filmeket, és élvezd őket akár egy átlagos mobiltelefonon, még távolról, interneten keresztül is! Persze, a telefonod esetleg nem alkalmas 4K-s filmek dekódolására. Az interneted sávszélessége (főleg a feltöltési sebessége) lassú a 4K-hoz. De akár az otthoni wifid is lehet nem kellően gyors 4K-s filmek akadásmentes továbbításához. Na, ezért jó egy olyan Synology NAS – mint pl. a DS218play – amely megnézi, hogy a mobilodon futó Synology DS video alkalmazás éppen milyen sebességgel éri el az otthoni NAS-t, és milyen adatsebességű filmfájlt szeretnél elindítani vele. Ha lassabb az aktuális elérési sebesség, mint amit a film igényelne, vagy az adott felbontást, kódolást, konténerformátumot (pl. MKV, ISO, TS, stb.) nem támogatja a telefon vagy tablet (vagy akár számítógép esetében a webböngésző), a NAS processzora valós időben akár kisebb felbontásúra, más kódolásúra is képes átkonvertálni a filmet lejátszás közben! Így már persze nem az eredeti minőségben, de probléma nélkül élvezhető akár utazás közben a buszon (csak legyen elég mobilneted hozzá), vagy egy szállodai szobában is. Ha pedig otthon leszel, eredeti minőségben is megnézheted/folytathatod az adott filmet, az ethernet-hálózatodnak és az akciós csomagunkban található médialejátszónak köszönhetően.

II. HiMedia Q5 Pro

A DVD és Blu-ray lejátszók utódjai manapság a médialejátszók. A Q5 Pro-nak csak egy képessége a hibátlan médialejátszás, hiszen teljes értékű (pl. Google Play Store) Android 7.1 operációs rendszert tartalmazó mini számítógépről van szó. Így akár játékprogramokat is futtathatsz rajta, amelyeket egérrel vagy épp USB/Bluetooth játékvezérlő gamepaddel is irányíthatsz. Ha épp az e-mailjeidet néznéd meg, vagy egy weboldal érdekel, természetesen a TV-re kötött Q5 Pro-n ezek is működnek. Ha viszont filmet néznél, akkor tudod igazán kihasználni a készülék valódi képességeit! Processzora ugyanis nem a telefonokban, tabletekben elterjedt típusok közül került ki, hanem a Huawei és a Dolby közös fejlesztésű médiaprocesszora, hardveres képjavítással (pl. adaptív kontrasztnöveléssel). Akár 4K-s Blu-ray lemezek (1:1-es másolatok, még 60 fps képsebesség mellett is!) hálózaton keresztüli lejátszására is alkalmas (gigabites etherneten), és az eredeti Blu-ray menük megjelenítésére is képes. Tehát pontosan ugyanúgy élvezhető egy Blu-ray lemez, mintha az eredeti optikai korongról játszanánk le! Illetve mégsem, hiszen merevlemezről sokkal gyorsabban indul, gyorsabb a fejezetváltás és ugrás, és akár egyedi filmfeliratokat is tehetünk a film mellé, ha eredetileg nem lenne rajta számunkra megfelelő. A HD-s, akár 7.1-es hangsávok (pl. Dolby Atmos, DTS-HD MA, stb.) továbbítása is hibátlan HDMI-n keresztül, csak legyen ezeket dekódoló házimozi-erősítő otthon!

Ahogy fentebb, a NAS kapcsán már említettük, a HiMedia Q5 Pro kb. minden szabványos USB-s DAC-ot is kezel, így high-end, audiophile zenelejátszóvá is fejleszthető, amit mobilról is vezérelhetsz, nem kell a TV-t be sem kapcsolni a zenehallgatáshoz.

III. Western Digital Red 4 TB HDD

Háttértár nélkül nem igen lenne hol gyűjtenünk a médiafájlokat, és a legjobb NAS sem képes kb. semmire, amíg nincs benne merevlemez (vagy SSD). Mi most 1 darab 4 TB-os lemezt telepítettünk a NAS-ba, felinstallálva rá a Synology legújabb operációs rendszerét és a legfontosabb alkalmazásokat. A WD Red sorozat kifejezetten NAS-ok számára, RAID-es környezetbe készült. 3 év garancia jár hozzájuk, így már csak ezért is jobb választás a közönséges merevlemezekhez képest. De igazi előnyük a halkabb működés, a kisebb fogyasztás (így alacsonyabb hőtermelés) és az esetleges lemezhibák toleránsabb kezelése RAID-környezetben (tehát pl. amikor két lemez tükrözve van egy NAS-ban – RAID1).

Ha újabb lemezt teszel majd a DS218play-be, annak hozzáadása a meglévő 4 TB-os kapacitáshoz mindössze pár kattintás lesz. Kiválaszthatod, hogy külön kötetként (újabb 4 TB-os lemezként/partícióként) lássad, vagy hozzáfűzheted a meglévő 4 TB-hoz RAID1-ben, azaz áttükrözheted az első lemez tartalmát, és ettől kezdve minden fájlod mindig biztonságban lesz bármely merevlemez meghibásodása esetén.

Mi történik, ha egyszer megtelik a 4 TB-os, biztonságos (RAID1-es) kapacitás, és nem szeretnél semmit se letörölni? Semmi gond! Vedd ki az egyik lemezt, és tegyél a helyére mondjuk egy 12 TB-osat (ha az már kellemes árban elérhető lesz)! Várd meg, amíg beépül az új lemez (kijavításra kerül a RAID tömb sérülése, amit az egyik lemez kiesése okozott), majd cseréld ki a második lemezt is! Az is visszaépül, és láss csodát: lesz 8 TB szabad, biztonságos tárhelyed, miközben minden régebbi fájlod – amik megtöltötték a 4 TB-os lemezeket – továbbra is a helyén maradt, nem kellett őket sehová lementegetned a lemezcserék alatt!

A Synology DS218play-re és benne a merevlemezre 1+2 év, a HiMedia Q5 Pro-ra 1 év garanciát adunk.

 

A Synology DS218play termékoldala: link...
A HiMedia Q5 Pro magyar termékoldala: link...
A WD Red 4TB angol nyelvű termékoldala: link...

Kapcsolódó/ajánlott termékek a webshopban:

» AXAGON ADA-17 - HQ mini audio – digitál-analóg átalakító (DAC)
» Asus USB-BT400 – Bluetooth adapter
» Audioengine D3 – digitál-analóg átalakító (DAC)
» HiMedia Q5 Pro – 3D wifi/ethernet/USB Android számítógép
» Synology DiskStation DS218play – 2-lemezes NAS (4×1,4 GHz CPU, 1 GB RAM)
» WD Red 4 TB (WD40EFAX) – SATA merevlemez 3,5"
» iEAST AudioCast (M5) – Wifi zenelejátszó
» iEAST SoundStream (M20) – Wifi/ethernet zenelejátszó
» iEAST Stream Pro (M30) – Wifi/ethernet/USB/AUX zenelejátszó
» iEAST StreamAmp AM160 – Wifi/Ethernet/USB/AUX zenelejátszó, erősítő
» iEAST StreamAmp AMP-i50B – Wifi/ethernet/USB/BT zenelejátszó, erősítő

Jelmagyarázat:

igen igen
nem nem
talán opcionális/nincs adat
NAS képességek

igen  CIFS/SMB (Windows)
igen  NFS (Linux)
igen  AFP (Apple File Protocol)
igen  FTP
igen  HTTP
igen  HTTPS
igen  Rsync
igen  Apple Time Machine háttértár
igen  Sony PlayStation kiszolgálása
igen  Microsoft Xbox kiszolgálása
igen  Videómegfigyelő-állomás


Diszk-kompatibilitás

igen  2,5"-es merevlemezek fogadása
igen  3,5"-es merevlemezek fogadása
nem  5,25"-es optikai meghajtó fogadása
nem  ATA (IDE) meghajtók kezelése
igen  SATA meghajtók kezelése
nem  SAS meghajtók kezelése
igen  1 lemez fogadása
igen  2 lemez fogadása
nem  3 lemez fogadása
nem  4 lemez fogadása
nem  5 vagy több lemez fogadása


RAID

igen  RAID0 (strip)
igen  RAID1 (mirror)
nem  RAID5 (1 lemez hibásodhat meg)
nem  RAID6 (2 lemez hibásodhat meg)
igen  online bővíthető RAID
igen  RAID0 (spanning) - különböző méretű lemezek egybeformázása
igen  Non-RAID (külön megjelenő lemezek)


Hálózati tulajdonságok

igen  Wlan 11 Mbit/s (802.11b)
igen  Wlan 54 Mbit/s (802.11g)
igen  Wlan 300 Mbit/s (802.11n)
igen  Wlan 500+ Mbit/s (802.11ac)
igen  Ethernet 100 Mbit/s
igen  Ethernet Gigabit
nem  Ethernet 10Gbit
igen  Wake-on-LAN
igen  Internet rádió vétele
igen  UPNP AV
igen  DLNA
igen  Bluetooth kapcsolat
nincs adat  Bluetooth aptX
nincs adat  Z-Wave
igen  Jumbo frame
igen  Torrent kliens


Csatlakozók

nem  fejhallgató-kimenet
igen  Sztereó RCA
nem  5.1-es RCA
nem  7.1-es RCA
nem  Szimmetrikus XLR-kimenetek
nem  S-videó
nem  HDMI 1.2
nem  HDMI 1.3
nem  HDMI 1.4
igen  HDMI 2.0
igen  Kompozit videó
nem  Komponens videó
nem  Scart csatlakozó
nem  VGA csatlakozó
nem  DisplayPort csatlakozó
igen  Toslink (optikai) digitális
nem  Koaxiális digitális
nem  Belső wifi-antenna
nem  Külső wifi-antenna
nincs adat  DVB-T antennabemenet
nincs adat  DVB-C antennabemenet
igen  RJ-45 csatlakozó
nem  Dupla RJ-45 csatlakozó
nem  4 darab RJ-45 csatlakozó
nem  10 Gbites csatlakozó
nem  Dupla 10 Gbites csatlakozó
nem  Belső SATA csatlakozó
nem  Külső eSATA csatlakozó
nem  Külső mini SAS csatlakozó
nem  Thunderbolt csatlakozó
nem  Thunderbolt 2 csatlakozó
nem  Thunderbolt 3 csatlakozó
nem  Bővítőegység-csatlakozó
nem  FireWire 400-as csatlakozó
nem  FireWire 800-as csatlakozó
nem  USB 1.x csatlakozó
igen  USB 2.0 csatlakozó
igen  USB 3.0 csatlakozó
nem  USB 3.1 csatlakozó
igen  FAT 16 fájlrendszer kezelése
igen  FAT 32 fájlrendszer kezelése
igen  ExFAT fájlrendszer kezelése
igen  NTFS fájlrendszer kezelése
igen  Ext2/3/4 fájlrendszer kezelése
igen  HFS+ fájlrendszer kezelése
igen  Külső tápegység
nem  Belső tápegység
nem  Dupla (redundáns) belső tápegység
nem  Akkumulátoros üzemeltetés
igen  iPod dock funkció
igen  Előlapi csatlakozók is
igen  SD kártyaolvasó


Szoftvertámogatás

igen  Windows program (gyári) mellékelve
nem  Windows program (nem gyári) elérhető
igen  Windows alatt program nélkül is használható
igen  Mac program (gyári) mellékelve
nem  Mac program (nem gyári) elérhető
igen  Mac alatt program nélkül is használható
igen  Linux program (gyári) mellékelve
nem  Linux program (nem gyári) elérhető
igen  Linux alatt program nélkül is használható
nem  Android használható rajta
igen  Frissíthető firmware
Regisztrált felhasználóként feliratkozhatsz, hogy ennek a terméknek az új híreiről értesítést kapj. Regisztráció itt...
.. total-email-bookaszpem.istvan@stardust.hu